Podcast'ler önümüzdeki dönemde efektif bir reklam mecrası haline gelebilir

Her sene dinleyici sayısı ve içeriği artan podcast'ler reklamverenlerin farklı mecralar aradıkları bu dönemde daha spesifik bir hedef kitleye direk hitap etmeyi isteyen markalar için bir çözüm olabilir.
Podcast'ler önümüzdeki dönemde efektif bir reklam mecrası haline gelebilir

Son dönem satın almalarda podcast şirketlerinden de bahsetmekteyiz. Spotify başta olmak üzere kullanıcı bazını artıran podcast şirketleri yakın zamanda Twitter'ın Breaker'ı, Amazon'un ise Wondery'yi satın alma haberleri ile daha çok kategoriden söz ettirmeye başladı. 

Aslında podcast'ler uzun süredir hayatımızda ancak son birkaç senede daha çok bu mecradan söz etmekteyiz. Ocak başı itibariyle 1,8 milyona yaklaşan farklı podcast dizisinin 43 milyon bölümle dinleyicilerle buluştuğu belirtilmekte. Bu bir yandan trafik açısından büyük bir veriye işaret ederken, medya planlamacılar için de yeni bir mecra oluştuğunu gösteriyor. Özellikle son dönemlerde cookie kullanımlarının değişmesinin konuşulması ile farklı planlar yapmaya ve stratejiler geliştirmeye başlayan markalar için podcast'ler verimli bir mecra olabilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.