Amazon, podcast yapım şirketi Wondery'yi satın aldı

Amazon, podcast yapım şirketi Wondery’yi satın aldığını ve orijinal ses içeriği kataloğunu genişlettiğini duyurdu. Anlaşmanın şartları ise açıklanmadı.
Amazon, podcast yapım şirketi Wondery'yi satın aldı

Amazon, podcast yapım şirketi Wondery’yi satın aldığını ve orijinal ses içeriği kataloğunu genişlettiğini duyurdu. Anlaşmanın bir parçası olarak Wondery, e-ticaret devinin müzik akış ayağı olan Amazon Music’e katılacak. Amazon Music, eylül ayında platformuna podcast’ler ekledi ve şirket bu hamleleriyle Spotify, Apple ve diğerlerinin zemin kazandığı  giderek daha rekabetçi hale gelen podcast pazarından pay almak istiyor.

Anlaşmanın şartları açıklanmadı. Hem Amazon hem de Wondery konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. 

2016′da kurulan Wondery, son yıllarda “Dirty John”, “Dr.” ve “Over My Dead Body" gibi gerçek suç dizileri de dahil olmak üzere en popüler podcast’lerden bazılarını üretti. Podcast üreticisi ve ağı, her ay 10 milyondan fazla dinleyiciye sahip olduğunu söylüyor. 

Anlaşma, Spotify, Apple ve diğerlerinin podcast pazarında hakimiyet için yarışmaya devam ettiği bir zamanda gerçekleşiyor. Amazon, Apple ve Spotify, artık müzik dinlemenin en popüler yolları haline geldi. Bu şirketler hizmetlerini orijinal podcast’lerle farklılaştırmayı hedefliyor ve bu nedenle yayın hizmetlerine podcast’ler eklemeye devam ediyorlar.

Spotify, son zamanlarda Prens Harry ve eşi Meghan Markle ile bir anlaşma da dahil olmak üzere orijinal podcast’ler üretmeye büyük yatırım yaptı. Kitaplığını genişletmek için The Ringer, Gimlet Media, Anchor ve Parcast dahil olmak üzere dört şirket satın aldı. Bu arada Apple da orijinal podcast çalışmalarını yavaşça genişletti ve Podcast uygulamasını varsayılan olarak iPhone’lara ve yeni Mac sürümüne yükledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.