İngiltere merkezli talebe dayalı market alışverişi platformu Weezy, 20 milyon dolar yatırım aldı

15 dakika gibi kısa bir sürede ürünleri teslim eden talebe dayalı online market uygulaması Weezy, New York merkezli yatırım şirketi Left Lane Capital liderliğindeki A Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
İngiltere merkezli talebe dayalı market alışverişi platformu Weezy, 20 milyon dolar yatırım aldı

15 dakika gibi kısa bir sürede ürünleri teslim eden talebe dayalı online market uygulaması Weezy, New York merkezli yatırım şirketi Left Lane Capital liderliğindeki A Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna İngiltere merkezli DN Capital, daha önceki yatırımcılar Heartcore Capital ve melek yatırımcılar, özellikle Groupon kurucusu Chris Muhr da katıldı.

Weezy, aldığı yatırımı market teslimat hizmetini Londra'da ve Birleşik Krallık'ta genişletmek; aynı zamanda Londra'da iki sipariş merkezi açmak için kullanacağını açıkladı. Weezy, 2021 sonuna kadar Birleşik Krallık'ta 40 kadar tesis daha açmayı planlıyor ve önümüzdeki dört ay içinde bünyesine 50 yeni çalışan eklemeyi hedefliyor.

Temmuz 2020'de piyasaya sürülen Weezy, malları ortalama 15 dakikadan daha kısa sürede teslim etmek için bisikletli veya elektrikli motorlu bisikletli olmak üzere kendi teslimat personelini kullanıyor. Toptancılarla çalışmanın yanı sıra, ürünlerini bağımsız fırınlardan, kasaplardan ve marketlerden temin ediyor.

Weezy'nin kurucu ortakları Kristof Van Beveren ve Alec Dent, daha önce başka şirketlerde farklı pozisyonlarda görev alıyordu. Van Beveren, eskiden Procter & Gamble ve McKinsey & Company'de hızlı tüketim malları dünyasındayken, Dent, İngiltere'deki Drover'da faaliyetlere ve BlaBlaCar'da iş geliştirmeye başkanlık etti.

Yatırımla ilgili olarak Left Lane Capital'ın yönetici ortağı Harley Miller, Weezy'nin kurucu ekibinin İngiltere market pazarında e-ticaret yeniliğine ve rahatlığına liderlik etmek için doğru isimler olduğunu söyledi. DN Capital'ın kurucusu ve yönetici ortağı Nenad Marovac ise Weezy'den ilk sipariş verdiğinde, teslimatının yedi dakika içinde geldiğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.