Weber, akıllı fırınlar geliştiren June'u satın aldı

Akıllı fırınlar geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan June, Weber tarafından satın alındığını duyurdu.
Weber, akıllı fırınlar geliştiren June'u satın aldı

Apple ve Google eski çalışanlarının girişimi olarak karşımıza çıkan June'un akıllı fırını için 22.5 milyon dolar yatırım aldı 2016 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık. Yıllar sonra yeni bir haber ile karşımıza çıkan June, Weber tarafından satın alındığını duyurdu.

Weber ve June arasında yapılan satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir detayın paylaşılmadığını da belirtelim. Akıllı fırınlargeliştiren ve yemek teknolojilerine odaklanan bir girişim olan June, 2013 yılında San Francisco'da Matt Van Horn ve Nikhil Bhogal tarafından kuruldu. 

June, Crunchbase'in verilerine göre 2013 yılından bu yana toplamda 29,5 milyon dolar yatırım aldı. Paylaşılan bilgilere göre satın alma sonrasında June, Weber-Stephen Products çatısı altında yine aynı isimle kendi ürünlerini üretmeye devam edecek.

June kurucu ortaklarından Nikhil Bhogal, yapılan anlaşma ile birlikte Weber'in teknoloji odaklı ve bağlantılı ürünlerinden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak. Söz konusu satın alma anlaşmasının Weber ve June arasında yapılan ilk iş birliği olmadığını da belirtelim.

Weber'in Connect smart grilling platformu yapılan iş birliği çerçevesinde June'un teknolojik desteği ve ürünleri ile birlikte geliştirildi. Paylaşılan bilgilere göre Weber'in June girişimi satın almasındaki temel amaç ise akıllı pişirme teknolojileri konusunda daha fazla söz sahibi olmak istemesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.