Başta Deadpool olmak üzere başarılı yapımların sevilen oyuncusu Ryan Reynolds son zamanlarda ajansı Maximum Effort ile pazarlama dünyasının gündeminde. Deadpool'un reklam filmleriyle işe başlayan Maximum Effort, ürettiği reklam filmleri ve içerik formatları ile dikkat çekiyor.
Bu arada Maximum Effort ismi, Deadpool'un sloganı haline gelen bir replikten geliyor. Ajansın sitesine girdiğinizde Maximum Effort hakkında şu sade tanım ile karşılaşıyorsunuz:
Maximum Effort, Hollywood yıldızı Ryan Reynolds'ın kişisel eğlencesi için filmler, tv dizileri, içerikler ve kokteyller yapar. Bunları ara sıra kamuya açarız.
Ajans ne zaman kimlerle kuruldu?
Ryan Reynolds, Maximum Effort'u McCann'in eski Yönetici Kreatif Direktörü George Dewey ile 2018'de kurdu. 16 yıl boyunca McCann'de görev alan Dewey, SpaceX'te iletişim ve İçerik Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı pozisyonuna getirildi. Dewey'nin, Twentieth Century Fox'taki deneyimleri de dikkat çekiyor.
Maximum Effort, küçük bir ekiple, ast-üst ilişkilerine takılmadan hızlıca hareket ediyor. Ryan Reynolds söz konusu ajansı olduğunda iki konuyu çok önemsiyor. Reklam filmlerinin maliyetlerini makul bir seviyede tutmak ve hızlı hareket etmek.
Ryan Reynolds'un hız ve maliyet tutkusunun, dijitalleşen reklam sektörüyle de yakın bir ilişkisi var. Sosyal ağlarda, trendler ve gündem hızlıca değişebiliyor. Düşük maliyetle yapılan içerikler, doğru hedef kitleye hitap ettiğinde, global olarak ses getirebiliyor.
Reynolds da; yüksek maliyetli TV reklamları çekmek yerine; dijitalde konuşmanın bir parçası olmak istiyor. Belki daha da önemlisi; yaptığı işler ile sosyal ağlarda bir konuşma başlatmak ve gündemde olmayı arzu ediyor. Yaptığı işlere baktığımızda bu arzusunu pek çok kez yerine getirdiğini de görüyoruz.
Uzun soluklu bir pazarlama: Hugh Jackman ve Ryan Reynolds atışması
Hugh Jackman ile atışması, belki de bunun en çok öne çıkan örneklerinden. 2009 yılında Men Origins: Wolverine filminin setinde tanışan ikili çok iyi anlaştı ve yakın arkadaş oldu. Hugh Jackman ve Ryan Reynolds arasındaki sahte atışma Deadpool filminde Reynolds'ın Wolverine filmine laf atmasıyla başladı.
Sosyal medya üzerinden devam eden atışmalar, ikilinin sosyal medya hesaplarını daha keyifli bir hale getirirken, yeni pazarlama içeriklerinin de kapılarını araladı. Maximum Effort'un sitesinde yer alan işlere baktığımızda Hugh Jackman'ın da ismine rastlıyoruz.
Hugh Jackman sekmesinde sunulan işler arasında, Ryan Reynolds'ın Hugh Jackman konserine bağlanarak Doğum Günü'nü kutlaması, Lisanslı spor ürünleri satan Fanatics'in sosyal sorumluluk projesi ve Hugh Jackman'ın filmi Front Runner için üretilen tanıtım da yer alıyor.
Hugh Jackman ve Ryan Reynolds atışmasında pek çok kez "ateşkes" yapıldığına da şahit oluyoruz. Örneğin Hugh Jackman ve Ryan Reynolds Fanatics'in sosyal sorumluluk projesi All in Challenge için bir araya gelip kavgalarına bu proje için ara verdiklerini açıklıyor.
Ryan Reynolds'ın içki markası: Aviation Gin
Ateşkesin gündeme geldiği bir başka proje de ikilinin kendi markalarını tanıttığı YouTube videosu. Hugh Jackman'ın Laughing Man isimli bir kahve girişimi, Ryan Reynolds'ın ise Aviation Gin adlı bir cin markasını 2018'de aldı büyüttü ve Diageo'ya sattı. İkilinin çıkardığı ürünlerin tezatlığı, atışmanın belki de göründüğünden çok daha kapsamlı bir şekilde tasarlandığını düşündürüyor.
Jackman ve Reynolds, "Ateşkes" isimli bir video çekerek, barışmaya karar verdiklerini ve birbirlerinin markalarına reklam filmi hazırladıklarını açıkladı. Ancak ortaya çıkan sonuç atışmaları güçlendirecek nitelikteydi. Video YouTube'da 10 milyondan fazla gösterim aldı.
Maximum Effort'un, Aviation Gin için mizah duygusu yüksek reklamlar üretmeye odaklandığını söyleyebiliriz. Virgin Atlantic'in Aviation Gin'i servis edeceği, Ryan Reynolds'ın Virgin Group'un sahibi Sir Richard Branson ile birlikte çektiği YouTube videosu ile duyuruldu. Reynolds, videoda girişimcilerin klişeleşmiş tutumlarıyla dalga geçiyor.
Çapraz pazarlama
Maximum Effort'un mizah ağırlıklı reklamlar hazırlaması, stratejik davranamayacağı anlamına gelmiyor. Ryan Reynolds, bir taraftan Netflix'te yayınlanan 6 Underground filminin duyurusunu bir Samsung reklamına dönüştürürken, Aviation Gin için reklam filmine "mid-roll" reklam yerleştirmeyi ihmal etmiyor. Böylece aynı reklamda 4 farklı markanın yer aldığını görebiliyoruz.
Tanıtım videolarının içine reklam yerleştirme fikrini; Disney'in Free Guy filminin tanıtımında da görüyoruz. Ryan Reynolds'ın başrolde oynadığı film, reklam filmlerinde de Reynolds'ın mizahından faydalanıyor.
Şirketin Pandemi döneminde çalışmalarına devam ettiğini, Match.com ve yine Reynolds'ın kendi markası olan Mint Mobile için pandemiye göndermede bulunan videolar ürettiğini belirtelim. Şirketin hızlı ve etkin videolar üretmesi, pandemi döneminde de avantajlı bir duruma geçmesini sağladı.
Ülkemizde de tanınmış isimlerin kendi prodüksiyon şirketlerini kurduğunu, reklamlara imza attığını biliyoruz. Komedyen Cem Yılmaz'ın CMYLMZ Fikirsanat şirketi, bu konuda liderliği üstlenen kurumlardan biri. Sinema filmlerinin yanı sıra reklam filmlerine de imza atan CMYLMZ Fikir Sanat, en son Hepsiburada ile yaptığı anlaşma ile gündeme gelmişti.
CMYLMZ Fikirsanat ile Maximum Effort'u kıyaslamak pek de mümkün değil. Zira her iki şirket, gücünü mizahtan alıyor olsa da; farklı tüketici kitlelerine hitap ediyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap