Kişiselleştirilmiş içerik platformu Dable, 12 milyon dolar yatırım aldı

Beş yıl önce Güney Kore'de hayata geçirilen, kullanıcılara kişiselleştirilmiş içerikler sunan platform Dable, SV Investment liderliğindeki C Serisi yatırım turunda 90 milyon değerleme ile 12 milyon dolar yatırım aldı.
Kişiselleştirilmiş içerik platformu Dable, 12 milyon dolar yatırım aldı

Beş yıl önce Güney Kore'de hayata geçirilen, kullanıcılara kişiselleştirilmiş içerikler sunan platform Dable, SV Investment liderliğindeki C Serisi yatırım turunda 90 milyon değerleme ile 12 milyon dolar yatırım aldı. Tura, KB Investment ve K2 Investment ile Güney Kore'nin en büyük internet şirketlerinden biri olan Kakao Corporation'ın yan kuruluşu Kakao Ventures yer aldı.

Dable şu anda Güney Kore, Japonya, Tayvan, Endonezya, Vietnam ve Malezya'da 2 bin 500'den fazla medya kuruluşuna hizmet veriyor. Yurt dışı satışlarının yüzde 70'ini oluşturan Tayvan ve Endonezya'da ise şirketin yan kuruluşları bulunuyor. 

C Serisi ile şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı da 20,5 milyon dolara ulaşmış oldu. Şirket, şimdiye kadar uluslararası genişlemeyi kademeli bir yaklaşımla benimsedi. Kurucu ortak ve CEO Chaehyun Lee, önce bir veya iki pazara girip orada işlerin düzene girmesini beklediklerini söyledi. Bununla birlikte Dable 2021'de, Avrupa ve Amerika'daki pazarlara girmeden önce, Hong Kong, Singapur, Tayland, Çin, Avustralya ve Türkiye'de piyasaya sürülecek. Şirket aldığı yeni yatırımı da genişleme hızını artırmak için kullanmayı planlıyor.

Dable, kullanıcıların davranışlarını göz önüne alarak online ve offline olarak toplayarak ulaşmak isteyebilecekleri ürün ve içerikleri sunan "B2B Çok Kanallı Kişiselleştirme Platformu" olarak hizmet veriyor. Şirketin hedefi, 2024 yılına kadar son 30 ülkede en çok kullanılan kişiselleştirilmiş öneri platformu olmak. Lee, gelecek yıl içerik yönetim sistemini de yayına alarak bir medya teknolojisi şirketine dönüşmeyi planladıklarını söylüyor. 

Dable şu anda kuruluşundan bu yana ortalama yıllık satış büyüme oranının yüzde 50'den fazla olduğunu iddia ediyor ve satışlarda bir önceki yıla göre yüzde 63 büyüme ile 2020'de 27,5 milyon dolara ulaştığını söylüyor. Her ay, toplam 540 milyon kullanıcıya ulaşan platform, beş milyara yakın içerik öneriyor ve bu da 100 milyondan fazla tıklama ile sonuçlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.