Delivery Hero'dan 50 milyon euroluk yeni fon: DX Ventures

Delivery Hero tarafından paylaşılan bilgilere göre DX Ventures fonu, erken aşama girişimlere yatırım yapacak. Tamamen Delivery Hero tarafından desteklenen bir fon olan DX Ventures'ın büyüklüğü ise şu an için 50 milyon euro.
Delivery Hero'dan 50 milyon euroluk yeni fon: DX Ventures

Delivery Hero'nun hisse satışı ile 1.2 milyar euro sermaye artırdığını geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Bugün ise oldukça önemli bir haber ile karşımıza çıkan Delivery Hero, Tech.eu'nun bugün paylaştığı bir habere göre DX Ventures isminde yeni bir fon kurduğunu duyurdu.

Delivery Hero tarafından paylaşılan bilgilere göre DX Ventures fonu, erken aşama girişimlere yatırım yapacak. Tamamen Delivery Hero tarafından desteklenen bir fon olan DX Ventures'ın büyüklüğü ise şu an için 50 milyon euro. Paylaşılan bilgilere göre DX Ventures fonu yemek teknolojileri, teslimat, sürdürülebilir yenilik, yapay zeka, fintech ve lojistik alanlarında yer alan girişimlere yatırım yapma hedefi ile kuruldu.

2011 yılında Berlin'de kurulan Delivery Hero, uzun zamandır girişimlere yatırım yapıyor. DX Ventures yapacağı yatırımların global olarak yapılacağını ve herhangi bir ülke veya bölge özelinde olmayacağını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Delivery Hero geçtiğimiz yaz aylarında yemek teslimatına odaklanan girişimlere yatırım yapacağını da duyurmuştu.

Delivery Hero tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, girişimlere bugüne kadar 500 milyon euronun üzerinde yatırım yaptı. Delivery Hero'nun yatırım yaptığı girişimler arasında Rappi, Glovo ve Impossible Foods gibi önemli girişimlerin yer aldığını ve ülkemizin en önemli girişimlerinden biri olan Yemeksepeti'ni 2015 yılında 589 milyon dolar değerlemeyle satın aldığını da hatırlatalım. DX Ventures fonu ile yapılacak olan yatırımları sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.