Yapay zeka destekli siber güvenlik girişimi: StrixEye

Bir web uygulamasına gelen tüm istekleri gerçek zamanlı olarak analiz edip anomali tespiti yapan ve ürettiği bulguları bir monitoring servisi olarak sunan bir PaaS ürünü olan StrixEye, Ömer Çıtak, Ali Ömer Keser ve Can Şimşek tarafından kuruldu.
Yapay zeka destekli siber güvenlik girişimi: StrixEye

Bir web uygulamasına gelen tüm istekleri gerçek zamanlı olarak analiz edip anomali tespiti yapan ve ürettiği bulguları bir monitoring servisi olarak sunan bir PaaS ürünü olan StrixEye'ın Lonca Girişimcilik Merkezi'nin beşinci dönem Demo Day'inde sunum yapan girişimler arasında yer aldığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık

Yaklaşık 10 ay içinde geliştirilen StrixEye, Ömer Çıtak, Ali Ömer Keser ve Can Şimşek tarafından kuruldu. Yeni nesil bir güvenlik platformu olarak karşımıza çıkan ve B2B olarak hizmet sunan StrixEye, şu an için 10 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. StrixEye'ın ekibini büyütmeye devam edeceğini de ekleyelim. 

StrixEye, müşterilerinin web uygulamalarına (web sitesi, mobil uygulama, API) gelen ziyaretçilerin tamamının davranışlarını analiz ederek, hacker benzeri davranışlar gösteren kişiler için önlemler geliştiriyor. Temelde siber güvenlik konusuna odaklanan her şirket ile rakip konumda olan StrixEye, saldırıya değil de saldırgana odaklanarak ve siber saldırının öncesine odaklanarak rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Kısacası StrixEye'ın rakipleri saldırı esnasında bir savunma gerçekleştirirken, StrixEye ise bir kullanıcının saldırgan olacağını yapay zeka desteği sayesinde tahmin ediyor ve saldırganı aklındaki saldırıyı gerçekleştirmeden engelleyebiliyor.

Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan StrixEye, yıllık sözleşme, aylık ödeme ve trafik hacmine göre ücretlendirmelerden gelir elde ediyor. StrixEye'ın temel amacı ise kısa süre içinde siber güvenlik odağında global bir firma olabilmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.