Altın alım satımını dijitalleştiren girişim: Goldtag

8 aylık bir geliştirme sürecinin ardından uygulamasının ilk sürümünü yayınlayan Goldtag, müşterilerine 7/24 altın alım-satım işlemleri yapmaya imkan veren bir platform olarak hizmet veriyor.
Altın alım satımını dijitalleştiren girişim: Goldtag

Uygun fiyatla altın alım-satımı, diğer kullanıcılara kolayca altın transferi yapma ve özel günler için etkinlik oluşturup altın hediye gönderimine imkan sağlayan dijital bir kuyumcu olarak hizmet veren Goldtag'in Lonca Girişimcilik Merkezi'nin beşinci dönem Demo Day'inde sunum yapan girişimler arasında yer aldığını sizlere geçtiğimiz Ekim ayında aktarmıştık.

2019 yılının Şubat ayında Dolunay Sabuncuoğlu, Emre Elvan, Mümtaz Torunoğlu ve Doğan Hazar tarafından kurulan Goldtag, şu an için 8 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. 8 aylık bir geliştirme sürecinin ardından uygulamasının ilk sürümünü yayınlayan Goldtag, müşterilerine 7/24 altın alım-satım işlemleri yapmaya imkan veren bir platform olarak hizmet veriyor.

Goldtag müşterileri, uygulama üzerinden altın biriktirebilir, altın bağışı yapabilir ve düğün, nişan, doğum günü gibi  etkinliklere link veya QR kod üzerinden altın transferi sağlayabilir. Etkinlik sahipleri ise toplanan bu altınları uygulama üzerinde bozdurup kullandıkları Banka Hesaplarına anlık olarak Havale/EFT’si sağlayabilir.

Kısacası Goldtag kullanıcıları herhangi bir şekilde kuyumcuya veya altın satılan herhangi bir noktaya gitmeden online olarak altın satın alabilir.

Bildiğiniz üzere mesai saatleri dışındaki altın fiyatları incelendiğinde bankaların al-sat kurları arasındaki marj farkı çok fazla olabiliyor. Tam da bu noktada devreye giren Goldtag, müşterilerine mesai saatleri dışında da 7/24 uygun altın fiyatını sağlamayı amaçlıyor.

Goldtag tarafından paylaşılan bilgilere göre yaklaşık 3 hafta gibi bir sürede 3 binin üzerinde indirme alan Goldtag uygulaması, 2 düğün, 2 sünnet düğünü, 9 tane sanal altın günü ve 3 tane baby shower etkinliğinde de kullanıldı. Temelde banka ve kuyumculara rakip konumda olan Goldtag, altını alım - satımını dijitalleştirmesi ve mesai saati dışında da 7/24 uygun altın fiyatını sağlaması ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Kuveyt Türk ile iş birliği içinde olan Goldtag, uygulama içinden yapılan altın transferleri için herhangi bir ek ücret talep etmiyor. Girişimin gelir modelini ise platform içinde gerçekleşen altın alım-satım işlemlerinden elde edilen komisyon gelirleri oluşturuyor.

İlk yılında 10 bin aktif üyeye ulaşmak isteyen girişim, altın Havale/EFT sistemi, kullanıcıların fiziksel altın temini noktasındaki şubeden altın temini ve altın ATM'lerinin kullanımı, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları için Türkiye'ye altın gönderimi noktasındaki entegrasyon çalışmaları ve Visa/Mastercard debit kart entegrasyonu gibi yenilikler üzerinde de çalışıyor.

Dilerseniz Goldtag uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.