Bulut mutfak girişimleri, müşteri verilerinin entegre edilmesiyle daha da gelişebilir

Yeme - içme girişimlerinin artmasıyla birlikte adından sıklıkla söz ettiren bulut mutfak girişimleri ülkemiz dahil olmak üzere büyüyen pazarlardan. Müşteri talebinin de artmasıyla birlikte sektörün de daha gelişmesi tahmin ediliyor.
Bulut mutfak girişimleri, müşteri verilerinin entegre edilmesiyle daha da gelişebilir

Salgın yeme-içme sektörünün belki de ilk defa bu kadar çok üçüncü partiye ihtiyacını artırdı. Sadece teslimatlardan gelecek gelirlerin 2023'te 63 milyar $ olacağı tahmin edilirken sektörde farklı segmentler arasında birleşme ve satın almaların daha çok görüleceği de öngörülüyor. Teslimat şirketlerinin beklediklerinden genel olarak daha iyi bir sene geçirdiği 2020'den sonra önümüzdeki dönemde bir başka üçünü parti sektörün de büyüyeceği beklentisi sürmekte. 

Birkaç senedir alternatif yöntemlerle yeme - içme sektörüne yardımcı olan bulut mutfakların (sanal mutfak, hayalet mutfak, görsel mutfak, vb.) gelişen sipariş ve teslimat işinde yatırımcıların daha çok dikkatini çekeceği kesin. Şimdiye kadar yapılan yatırımlar bir yana Amazon'un Deliveroo ile bulut mutfaklar planladığı ve farklı global girişimlerin daha çok bu alana girmesiyle bulut mutfak yatırımlarının bu sene de artmasını bekliyoruz.  

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.