TikTok, iPhone 12 Pro Lidar tarayıcısından faydalanan ilk AR efektini duyurdu

TikTok, 2021'de daha fazla Lidar destekli AR efekti üretmeyi planladığını açıkladı.
TikTok, iPhone 12 Pro Lidar tarayıcısından faydalanan ilk AR efektini duyurdu

iPhone 12 Pro ailesinde yerini alan Lidar Sensöründen daha önce sizlere bahsetmiştik. iPhone 12 Pro’daki Lidar Tarayıcısı, ışığın nesnelerden yansıma hızını ölçüyor ve böylece bulunduğunuz ortamın derinlik haritasını oluşturuyor. AR uygulamaları ise Lidar tarayıcısı tarafından yapılan hızlı ve hassas ölçümlerden faydalanarak daha kaliteli sonuçlarla karşımıza çıkıyor. 

Ekim ayında AR filtreleri için iPhone 12 Pro'nun Lidar tarayıcısından faydalanan Snapchat'in ardından, TikTok da AR filtreleri oluştururken, Apple'ın Lidar teknolojisinden faydalanmaya karar verdi. 

TikTok, tarafından oluşturulan AR efekti, Yeni Yıl Arifesinde Times Meydanı'na düşen topa benzer bir AR topuna sahip. Efekt önce bir geri sayım başlatıyor, geri sayımın ardından top düşüp patlayarak odayı konfeti ve havada süzülen bir "2021" ile dolduruyor. TikTok filtresi, bir kaç ülke dışında küresel olarak tüm kullanıcılara açıldı. 

TikTok paylaştığı Twitter gönderisinde Lidar teknolojisinin, fiziksel dünya ile etkileşime girebilen efektler oluşturmalarına imkan tanıdığını belirtti. Şirket ayrıca, 2021'de daha fazla Lidar destekli AR efekti üretmeyi planladığını da duyurdu. 

TikTok'un AR efektine baktığımızda, toptan ziyade, konfetilerin odaya gerçekçi bir şekilde dağıldığını söyleyebiliriz. Konfetilerin koltuğa ve yere dağılma anı; diğer AR filtreleriyle kıyasladığımızda çok daha gerçekçi. Bunda odanın yüzeylerinin algılanmasının payı büyük. 

Snapchat'in ürettiği AR filtresinde de mekandaki yüzeylerinin gerçekçi biçimde kullanıldığını görmüştük. İlk olarak Apple Etkinliğinde karşımıza çıkan Snapchat AR filtresi, TikTok AR filtresinden çok daha canlı görünüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.