Spor müsabakalarını kaydeden ve analiz eden yapay zeka tabanlı kameralar üreten Veo, 20 milyon euro yatırım aldı

Bir kamera operatörüne ihtiyaç duymadan oyunları kaydeden yapay zeka odaklı kameralar üreten Kopenhag merkezli Veo, Chr. Augustinus Fabrikker tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 20 milyon euro yatırım aldı.
Spor müsabakalarını kaydeden ve analiz eden yapay zeka tabanlı kameralar üreten Veo, 20 milyon euro yatırım aldı

Bir kamera operatörüne ihtiyaç duymadan oyunları kaydeden yapay zeka odaklı kameralar üreten Kopenhag merkezli Veo, Chr. Augustinus Fabrikker tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 20 milyon euro yatırım aldı. Tura Courtside VC, Ventech ve SEED Capital da katıldı. Şirket, aldığı yeni yatırımı ürün geliştirmeyi hızlandırmak ve ABD gibi büyük pazarlar da dahil olmak üzere uluslararası genişlemesini sağlamak için kullanacağını söyledi.

Şirketten yapılan açıklamada, Veo'nun 2018'de pazara ilk girişinden bu yana, özellikle gençlik organizasyonları için inşa edilen ürününü 80 ülkede 5 bin kulübe sattığını söyledi. Müşterileri arasında Atlantik'in her iki yakasında yarışan birkaç profesyonel futbol takımı da yer alıyor, üstelik bu takımlar Premier Lig, La Liga, Serie A ve Ligue 1'da yer alıyor. 

Son yatırım turunun ardından Veo, Kopenhag genel merkezinde en az 75 kişiyi ve bu yılın sonlarında yeni Miami ofisinde 20 kişiyi daha işe almayı planladığını söyledi.

Veo CEO'su Henrik Teisbæk, spor videolarını ve spor analiz araçlarını kullanarak küresel bir izleyici kitlesine ulaştıklarını ve özellikle dünyanın en büyük spor pazarı olan ABD'yi kullanarak şimdiden muazzam bir büyüme yaşadıklarını söylüyor. Teisbæk, ABD'nin kullanıcı tabanlarının yüzde 50'sinden fazlasını temsil ettiğini, bu yüzden şimdi Miami'de yeni bir ofis açtıklarını belirtiyor. Veo CEO'su, bu şekilde, ürün geliştirmeye daha fazla yatırım yaparken ivmeyi koruyabileceklerini ve aynı zamanda basketbol ve Amerikan futbolu gibi daha fazla spor dalına genişleyebileceklerini söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.