Apple'ın üst yönetim performans kriterleri çevresel konular dahilinde değişti

Apple, 2021'de çevresel ve sosyal konulardaki performansına bağlı olarak yönetici primlerini yüzde 10 azaltacağını veya artırabileceğini söyledi.
Apple'ın üst yönetim performans kriterleri çevresel konular dahilinde değişti

Geçen sene piyasa değeri 2 trilyon doları aşan ilk ABD şirketi olan Apple, yaptığı açıklamada 2021'de çevresel ve sosyal konulardaki performansına bağlı olarak yönetici primlerini yüzde 10 azaltacağını veya artırabileceğini söyledi. Prim ve ikramiye ödemelerinin artırılıp artırılmayacağına dair kararlar Apple'ın Ücret Komitesi tarafından verilecek.

Performans için yeni kriterler getirildi

Aynı açıklamada şirketin genel müdürü Tim Cook’un 2020 gelirinin 14.7 milyon dolar olduğu belirtildi. Bu rakam 2019’a kıyasla Tim Cook’un maaşında yüzde 28’lik bir artış elde etti. Apple, yönetici üyelerini mali hedeflere ulaşmasının yanı sıra "olağanüstü yüksek değerlere dayalı liderlik standartlarını" karşılamaya motive etmek için yeni kriterler getirdiğini söyledi.

Şirket, yönetici performansı bu değerlere göre nasıl ölçeceğini tam olarak belirtmedi. Yapılan açıklamada şirketin altı temel değeri olduğunu ve bu değerler arasında erişilebilirlik, eğitim, çevre, kapsayıcılık ve çeşitlilik, gizlilik ve güvenlik ve tedarikçi sorumluluğu bulunuyor.

2015'ten beri karbon ayak izini yüzde 35 oranında azaltan şirket, Temmuz ayında 2030'a kadar karbon ayak izini sıfırlamayı hedeflediklerini açıklamıştı. Bunun için şirket yalnızca tedarik zincirini değil, aynı zamanda tüketilen elektrik de dahil olmak üzere tüm ürünlerinin çevreye uyumlu üreteceklerini belirtmişti.

Apple'ın CEO'su Tim Cook, duyurunun yanı sıra "Çevre yolculuğumuza güç veren yenilikler yalnızca gezegenimiz için iyi değil, ürünlerimizi daha enerji verimli hale getirmemize ve dünya çapında yeni temiz enerji kaynakları elde etmemize yardımcı olacak" diye konuşmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.