Programlanabilir biyoloji platformu geliştiren Senti Biosciences, 105 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre 105 milyon dolarlık yeni yatırım Bayer'in yatırım kolu olan Leaps by Bayer liderliğinde gerçekleşti. 
Programlanabilir biyoloji platformu geliştiren Senti Biosciences, 105 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık teknolojilerine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Senti Biosciences, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 2016 yılında Jim Collins, Philip Lee, Tim Lu ve Wilson Wong tarafından San Francisco'da kurulan Senti Biosciences, 105 milyon dolar yatırım aldı.

Programlanabilir biyoloji platformu ile kanser tedavileri geliştiren Senti Biosciences, daha önce 2018 yılının Şubat ayında New Enterprise Associates liderliğinde 53 milyon dolar yatırım almıştı. Paylaşılan bilgilere göre 105 milyon dolarlık yeni yatırım Bayer'in yatırım kolu olan Leaps by Bayer liderliğinde gerçekleşti. 

Senti Biosciences'in sahip olduğu teknoloji, vücuttaki belirli hücreleri daha kesin bir şekilde hedefleyebilen hücre ve gen tedavilerini üretmek için programlanabilir biyolojik teknikler kullanıyor.

Senti Biosciences, programlanabilir biyoloji platformunu lösemi ve karaciğer kanserine karşı immünoterapi tedavisi geliştirmek için de kullanıyor. Alınan 105 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Senti Biosciences'in aldığı toplam yatırım 158 milyon dolara ulaştı.

105 milyon dolarlık yatırım turuna Bayer'in haricinde Matrix Partners China, Mirae Asset Capital, Ridgeback Capital, Intel Capital, New Enterprise Associates (NEA), 8VC, Amgen Ventures ve Lux Capital da katıldı. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım, yeni tedavilerin ve programlanabilir biyoloji platformunun geliştirilmesi için kullanılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.