Hopin, StreamYard'ı 250 milyon dolara satın aldı

Online etkinlik alanında hızla büyüyen bir girişim olan Hopin, bu sabah StreamYard'ı satın aldığını duyurdu. Satın alma sonrasında StreamYard, markasını ve pazardaki ürününü koruyacak.
Hopin, StreamYard'ı 250 milyon dolara satın aldı

Online etkinlik alanında hızla büyüyen bir girişim olan Hopin, bu sabah StreamYard'ı satın aldığını duyurdu. Satın alma sonrasında StreamYard, markasını ve pazardaki ürününü koruyacak. Anlaşmanın, nakit ve hisse senedi karışımı olarak ödenen 250 milyon dolar değerinde olduğu açıklandı.

Hopin, haziran ayında 40 milyon dolar, kasım ayında ise 125 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket, aralık ayının sonunda ise online networking uygulaması Topi'yi satın almıştı.

Anlaşma sonrasında StreamYard'ın tamamı Hopin ürününe dahil edilmeyecek. Bunun yerine StreamYard, mevcut müşteri tabanına hizmet vermeye devam edebilmesi için markasını ve ürününü koruyacak. Hopin, StreamYard'ın teknolojisini şirketinin ana ürününe entegre etmeyi planlıyor, ancak StreamYard'ın platformu genel anlamıyla bağımsız kalacak, bununla beraber varsayılan seçenek de yine StreamYard olacak. 

Özetle; Hopin, ileriye dönük olarak kendi dahili video yayın stüdyosunu tüm canlı sahneler için varsayılan seçenek olarak StreamYard ile değiştirecek. Entegrasyonun 2021'in ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

2018'de Oregon, Tualatin'de kurulan StreamYard, kullanıcıların profesyonel kalitede canlı videoyu diğer platformların yanı sıra doğrudan Facebook, YouTube ve LinkedIn'de yayınlamasına olanak tanıyan tarayıcı tabanlı bir stüdyo olarak hizmet veriyor. StreamYard kurucu ortağı Geige Vandentop, müşterilerinin yaklaşık yüzde 15 ila yüzde 20'sinin, etkinliklerle ilgili faaliyetler için hizmetini kullandığını söylüyor. Geri kalanının ise içerik oluşturucu ve küçük işletmeler gibi kaynaklardan geldiğinin altını çiziyor.

Son olarak StreamYard'ın iki buçuk yıldır herhangi bir dış yatırım almadığını ve sadece 19 çalışanı bulunduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.