Gıda israfıyla mücadele eden girişim Too Good To Go, 31 milyon dolar yatırım aldı

Çöp kutusuna gidecek yiyecekleri daha ucuz bir fiyata satın alabilmeye olanak sağlayan Too Good To Go, blisce/'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 31,1 milyon dolar yatırım aldı.
Gıda israfıyla mücadele eden girişim Too Good To Go, 31 milyon dolar yatırım aldı

Müşterilerin, çöp kutusuna gidecek yiyecekleri daha ucuz bir fiyata satın alabilmeleri için restoran ve marketlerle bağlantı kurmalarına olanak tanıyan sosyal girişim Too Good To Go, blisce/'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 31,1 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, aldığı yeni yatırımla, çoğunlukla yenilebilir gıdanın yüzde 40'ının israf edildiği ABD pazarında performansını genişletmeye ve küresel operasyonlarını ölçeklendirmeye gidecek.

Too Good To Go'nun mobil uygulaması aracılığıyla yerel topluluklardaki restoran ve marketlerle bağlantı kurabiliyor ve böylelikle her gün 100 binden fazla yemek çöp kutusuna gitmekten kurtuluyor. Birkaç yıldır birçok Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyor ve gıda israfına odaklanan bir pazar işletiyor. Bir tarafta restoranlar, marketler, fırınlar ve diğer gıda işletmeleri fazla gıda maddelerine katkıda bulunuyor. Öte yandan, tüketiciler satılamaz hale gelmeden hemen önce yiyecekleri kullanmış oluyor. 

İşletmeler fazla gıdalardan bir miktar gelir elde edebildiği, müşteriler de yiyecekleri daha uygun fiyatlarla satın alabildiği ve gereksiz israfı azalttığı için bu herkes için bir kazanç haline dönüşüyor. Too Good To Go, gerçekleşen her işlemden komisyon alarak gelirini oluşturuyor. 

Too Good To Go, şu anda 15 ülkede faaliyet gösteriyor ve girişim şimdiye kadar 50 milyon öğün tasarrufu sağladığını açıklıyor. Bugüne kadar 65 bin işletme ise Too Good To Go'da bir şeyler sattı. 30 milyon kişi de hizmete kaydoldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.