Delivery Hero hisse satışı ile 1.2 milyar euro sermaye artırdı

Hisse başı 132 euro fiyatlandırma ile 9.44 milyon yeni hisse çıkartan Delivery Hero, 1.2 milyar euro yatırım topladı. Girişim, Woowa Brothers'ı satın alma planına emin adımlar ile ilerliyor.
Delivery Hero hisse satışı ile 1.2 milyar euro sermaye artırdı

Almanya Merkezli yemek teslimatı girişimi Delivery Hero, yeni hisse çıkartarak 1.2 milyar euro yatırım topladı. Şirket elde edilen gelirin, genel olarak finansal esneklik kazanmak ve çekici yatırım fırsatlarını değerlendirmek için kullanılacağını açıkladı. 

Hisse başı 132 euro fiyatlandırma ile 9.44 milyon yeni hisse çıkartan Delivery Hero, karantina döneminde yıldızı parlayan girişimlerden biri oldu. Bu arada şirketin açıklamasında yer verdiği çekici yatırım fırsatları ifadesi, Woowa Brothers'a bir gönderme olabilir.

Daha önce bahsettiğimiz üzere Aralık ayında Korea Fair Trade Commission'ın aldığı karara göre Delivery Hero'nun Woowa Brothers girişimini satın alabilmesi için önümüzdeki 6 ay içinde Yogiyo firmasındaki tüm hisselerini satması gerekiyordu. KFTC'nin ardından bir açıklama paylaşan Delivery Hero, şartlara uyacağını ve hisselerini satacağını duyurmuştu. 

Delivery Hero'nun Baemin olarak bilinen yemek teslimat uygulamasının geliştiricisi konumunda olan Woowa Brothers girişimini satın almak için 3,48 milyar doları gözden çıkardığı konuşuluyordu. Görünen o ki; Delivery Hero, hedefine emin adımlar ile ilerliyor. Satın alma anlaşmasının 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.