520 milyon dolar yatırım alan Roblox'un değerlemesi 29,5 milyar dolara ulaştı

Çocuk ve gençlerden oluşan büyük bir kitleye sahip olan Roblox, paylaşılan bilgilere göre 520 milyon dolar yatırım aldı.
520 milyon dolar yatırım alan Roblox'un değerlemesi 29,5 milyar dolara ulaştı

Roblox'un halka arz gerçekleştirmeye hazırlandığını ve halka arz için gereken S-1 belgesini paylaştığını geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Roblox, büyük bir yatırım aldığını duyurdu.

2004 yılında kullanıma sunulan online bir oyun olan Roblox, özellikle son yıllardır popülerliğini her geçen gün artırmayı başardı. Çocuk ve gençlerden oluşan büyük bir kitleye sahip olan Roblox, paylaşılan bilgilere göre 520 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre 520 milyon dolarlık H serisi yatırım turu Altimeter Capital ve Dragoneer Investment Group liderliğinde gerçekleşti. Roblox, hisselerini 45 dolardan Altimeter Capital ve Dragoneer Investment Group'a sattı. Alınan 520 milyon dolarlık yatırımın ardından şirketin değerlemesinin 29,5 milyar dolar seviyelerine ulaştığını da ekleyelim. 

Yeni yatırım Roblox'un kullanıcılarını daha iyi bir deneyim sunması ve büyümesi için kullanılacak. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Şubat ayında 150 milyon dolar yatırım alan Roblox'un değerlemesinin 4 milyar dolara ulaştığını sizlere aktarmıştık

Pandemi ile birlikte popülerliğini ciddi oranda artıran Roblox, 1 yıldan kısa süre içinde 4 milyar dolar olan değerlemesini 29,5 milyar dolara çıkardı. Roblox'un halka arz çalışmaları ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.