Eve servis yapan araç kiralama girişimi Kyte, 9 milyon dolar yatırım aldı

Araç kiralamada eve servisle farkındalılık yaratan Kyte, DN Capital ve Amplo VC'den 9 milyon dolar yatırım aldı.
Eve servis yapan araç kiralama girişimi Kyte, 9 milyon dolar yatırım aldı

Kişilerin uygulamaları veya web siteleri aracılığıyla araç kiralamalarını sağlayan bir girişim olan Kyte, DN Capital ve Amplo VC'den 9 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna, eski Uber yöneticileri Ed Baker, Jörg Heilig, Josh Mohrer ve William Barnes'ın yanı sıra Lime kurucu ortağı Toby Sun ile Kayak ve Travelocity kurucu ortağı Terry Jones da dahil olmak üzere mobilite endüstrisinden çok sayıda bireysel yatırımcı katıldı.

Yatırım, Washington DC'den başlayarak Kyte'ın yeni pazarlara girmesine yardımcı olmak için şimdiden kullanılmaya başlandı.

Fikir ve uygulama yeniliğinden dolayı ilgi çekip yatırımcıların da sürece dahil olmasını sağlasa da ülkemizde aslında bir dönem bu servis Moov by Garenta'da Valeli Teslimat servisi ile mevcuttu. Şimdilerde ise belki de araçların yaygınlaşması ile Valeli Teslimat servisi kaldırılmış görünüyor.

İki yıldan uzun bir süre önce, Ludwig Schoenack, Nikolaus Volk ve Francesco Wiedemann tarafından kurulan Kyte, kişilerin uygulama veya web sitesi aracılığıyla araç kiralamasına yardımcı oluyor. Şehir merkezinde bulunan araçlar Kyte tarafından kullanıcıya teslim ediliyor; dahası Kyte ayrıca teslim alma işini de üstleniyor ve araca ekstra ücret ödemeden yakıt ikmali yapıyor. Girişim, araç kiralama firmaları ve filoları yöneten diğer şirketlerle ortaklık kurarak girişimin tüketicilere ve teknolojiye odaklanmasına olanak tanıyor.

Şu an için Boston, Los Angeles ve San Francisco'da faaliyet gösteren Kyte, kurucularının paylaştığı bilgilere göre aylık altı rakamlı bir gelir sağlıyor, ancak bu konuda net bir sayı paylaşılmıyor. Ludwig Schoenack, Covid-19 salgını sırasında daha fazla tüketicinin arabalara yönelmesiyle Kyte'ın aylık gelirinin mart ayından bu yana yüzde 400 arttığını söylüyor. Bu hızlı büyümeye rağmen Schoenack, Kyte'ın rezervasyonlarının yarısından fazlasının eski müşterilerinden geldiğini belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.