2020 yılına dair verilerini paylaşan Tarvenn Ventures, 2020 yılında 18 yatırım yaptı

Bugün ise 2020 yılına dair verilerini bir infografik ile paylaşan Tarvenn Ventures, 2020 yılında toplamda 18 yatırım yaptığını duyurdu.
2020 yılına dair verilerini paylaşan Tarvenn Ventures, 2020 yılında 18 yatırım yaptı

Geçtiğimiz Haziran ayında alışveriş ve paket yönlendirme servisi Yollando'nun Tarvenn Ventures liderliğine 10 milyon TL değerleme ile 2,2 milyon TL yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise 2020 yılına dair verilerini paylaşan Tarvenn Ventures, 2020 yılında toplamda 18 yatırım yaptığını duyurdu.

2020 yılının aktif yatırım şirketlerinden biri olan Tarvenn Ventures, paylaşılan bilgilere göre yatırımcısı ve operasyonel ortağı olduğu TechOne VC, erken aşama oyun girişimlerine yatırım yapmak amacıyla kurulan WePlay Ventures ve operasyonel ortağı olduğu Twozero Ventures ile toplamda 457 milyon TL büyüklüğündeki yatırım fonlarına liderlik ediyor.

Tarvenn Ventures yönettiği yatırım fonları ile 2020 yılında Yollando, Finedine, Studio Billion, Scoutium, Madcraft Studios, Medialyzer, Digime, Moovbuddy, Ekmob, Fideyo, Sertifier, Anibera, Pixa Software, Wask, Radaar, Forfarming, Gnarly Game Studio ve Funmoth Games girişimlerine yatırımlar yapıldı.

Tohum ve erken aşamadaki girişimlere yatırım yapan Tarvenn, 8’i ilk tur ve 10 tanesi ikinci veya üçüncü yatırım turu olmak üzere toplamda 18 yeni yatırım turunu tamamladı.

Tarvenn'in yatırım yaptığı ve büyük oranda erken aşamada olan girişimler, toplamda 270’ten fazla çalışana sahip. Bu girişimlerin yüzde 88’i devam yatırımlarını başarılı bir şekilde tamamlayarak şirket değerlemelerini artırdıklarını da ekleyelim.

Ayrıca 2020 yılı içinde girişimlerin müşteri sayıları yüzde 350, gelirleri ise yüzde 380 oranında artış gösterdi. Çoğunlukla merkezleri veya ekipleri Türkiye’de bulunan girişimlerin yüzde 76’sı ABD başta olmak üzere yurt dışında da şirketleşmiş durumda ve operasyon yürütüyorlar.

150’den fazla ülkeye satış gerçekleştiren girişimlerin gelirlerinin yüzde 84’ü ise yurt dışından. Tarvenn Ventures'ın yatırımcısı olduğu girişimlere 25’den fazla profesyonel ile aylık ortalama 312 saat destek verdiğini de belirtelim.

Tarvenn olarak geniş portföyleri ve deneyimli ekibi ile yatırımcıdan çok bir takım arkadaşı gibi olduklarını belirten Tarvenn Ventures CEO’su ve TechOne fonu Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk, binlerce girişim görmüş tecrübeli ekipleri ile her gün girişimlerin büyümesi için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.