Daha önce Bill Gates fonundan yatırım alan Boston Metal, yeni turda 50 milyon dolar yatırım aldı

2012 yılında Antoine Allanore, Donald Sadoway ve Jim Yurko tarafından Massachusetts'te kurulan Boston Metal, paylaşılan bilgilere göre 50 milyon dolar yatırım aldı.
Daha önce Bill Gates fonundan yatırım alan Boston Metal, yeni turda 50 milyon dolar yatırım aldı

Metal üretimi konusunda çözümler üreten bir girişim olarak karşımıza çıkan Boston Metal, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 2012 yılında Antoine Allanore, Donald Sadoway ve Jim Yurko tarafından Massachusetts'te kurulan Boston Metal, paylaşılan bilgilere göre 50 milyon dolar yatırım aldı.

Metal üretimini daha çevre dostu bir hale getirme hedefi ile kurulan Boston Metal, bu amacı gerçekleştirmek için Molten Oxide Electrolysis (MOE) isimli bir üretim tekniği kullanıyor. MOE üretim tekniğinin en önemli avantajı ise. karbon salınımını denklemden çıkarması. 

MOE üretim tekniği ile birlikte metal endüstrisi için daha verimli, daha düşük maliyetli ve daha çevreci bir çözüm sunan Boston Metal, 2019 yılında da 20 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. 50 milyon dolarlık yatırım, FMR, Fidelity, Piva Capital ve adı açıklanmayan başka yeni yatırımcılar tarafından yapıldı.

Boston Metal'in eski yatırımcıları arasında bulunan Bill Gates'in fonu olan Breakthrough Energy Ventures, Prelude Ventures ve MIT tarafından desteklenen yatırım firması The Engine de 50 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 50 milyon dolarlık yatırım, Boston Metal'in operasyonlarının genişletilmesi için kullanılacak. Son olarak paylaşılan bilgilere göre gerçekleşen yatırımın ardından Shyam Kamadolli'nin Boston Metal'in yönetim kuruluna katıldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.