İlgi alanlarını odağına alan yerli sosyal ağ Charmy, 3.4 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Charmy, Erdem Yurdanur, Kokteyl Bilgi Teknolojisi Hizmetleri A.Ş ve Odin Oto. Müh. Tic. A.Ş'den 3 milyon 400 bin TL değerleme ile yatırım aldı.
İlgi alanlarını odağına alan yerli sosyal ağ Charmy, 3.4 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Müzik, film, dizi, kitap kategorilerinde hizmet veren, kişilerin kendi entelektüel birikimlerini arşivlemesini sağlayan ve bu arşivleri diğer kullanıcılara ulaştıran sosyal medya uygulaması Charmy'den daha önce sizlere detaylı olarak bahsetmiştik. Charmy, Erdem Yurdanur, Kokteyl Bilgi Teknolojisi Hizmetleri A.Ş ve Odin Oto. Müh. Tic. A.Ş'den 3 milyon 400 bin TL değerleme ile yatırım aldı.

Yatırım Ar-Ge faaliyetleri ve pazarlama ağırlıklı kullanılacak. Charmy'nin hedefi Türkiye içerisinde ürünü hazır hale getirip kullanıcı kitlesini oturttuktan sonra globale açılmak. Girişimin kurucuları, yeni yatırımın bu yolda kendileri için çok önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Charmy, uygulama içerisinde müzik dinleme imkanı sunarken aynı zamanda içerisinde bulunan makine öğrenimi ve derin öğrenme modülleriyle kullanıcılarını tanıyan ve onlara hizmet verdiği kategorilerde isabetli önerilerde bulunuyor. Kullanıcılar soru cevaplayarak ya da selfie çekerek anlık ruh hallerine uygun ve tekrar etmeyen müzik listeleri elde edebiliyorlar.

Buğra Göçer, Şerafettin Aytekin ve Ahmet Hüsrev Kösebalaban tarafından 2019 Mart ayında kurulan Charmy, proje geliştirilirken herhangi hazır bir altyapı kullanmadıklarını, ancak Spotify gibi dışarıdan API yoluyla hizmet aldıkları servislerin bulunduğunu belirtiyor.

2019'da kaleme aldığımız yazıda, Charmy'nin gerçek anlamda bir sanal asistan ortaya koymak istediğini söylemiştik. Girişimin kurucularından Ahmet Hüsrev Kösebalaban, bizimle Charmy Asistan'ın da yayına alındığı bilgisini paylaştı. 

Charmy yatırım alındıktan sonra bütünüyle baştan tasarlandı. Öncelikle altyapısı sosyal medya kullanımına ve büyümeye uygun hale getirildi. Ardından Charmy Asistanın ilk aşaması tamamlanıp yayına alındı. Asistan şimdilik Müzik, Film ve Dizi kategorilerinde kullanıcı hareketlerinden yola çıkarak ve uygulama kullanıldıkça isabet oranı artarak anlık bir şekilde kişisel listeler üretiyor. Ekip, "selfie ile modumu bul" özelliğini de kişiselleştirdiğini belirtiyor. Çok yakın zamanda Kitap kategorisinde kişisel tavsiyeler vermeye başlayacak. Bunlara paralel olarak Charmy Web de hazır hale getiriliyor.

Erdem Yurdanur yatırımla ilgili olarak şunları söyledi:

Charmy'de şu anda müzik, kitap, film ve dizi üzerine paylaşımlar yapılabiliyor ve arkada çalışan bir tavsiye motoru da size bu konulardan önerilerde bulunuyor. Ama ileride çok daha başka konularda, bambaşka özelliklerle çok zengin bir ortam olacağını düşünüyorum. Çünkü artık Facebook, Twitter, Instagram gibi ağların çok genelleştiğini ve derinliğinin çok az olduğunu düşünüyorum.

Charmy ile okuduğunuz kitapları, izlediğiniz filmleri, dizileri, dinlediğiniz müzikleri koleksiyon halinde tutabilir; aynı zevklere sahip diğer insanlarla paylaşabilir ve onlardan öğrenebilirsiniz.

Herkesi Charmy'yi denemeye çağırıyorum.

Charmy kurucu ortaklarından Ahmet Hüsrev Kösebalaban ise yatırımla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Önümüzde yapmayı planladığımız çok fazla iş ve fikir var. Aldığımız yatırım kadar, yatırımı kimden aldığımızı da önemsiyoruz. Erdem Abi ve Kokteyl ekibi hem girişimcilik hem de reklam tarafında çok deneyimliler, odaklanmamız gereken yeri onlarında yardımıyla çok daha kolay tespit edebiliyoruz. Bu ortaklığın yıllarca süreceğini ve çok güzel meyveler vereceğini düşünüyoruz

Bu yeni ortaklıkla ve ürünlerle birlikte çok konuşulan uygulamalardan biri haline geleceğimize inancımız tam.

Charmy'yi iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.