Alibaba'nın kurucusu Jack Ma kayıp mı?

Alibaba'nın kurucusu ve Ant Group'un kurucu ortaklarından Jack Ma, şirketlerine yöneltilen soruşturmalar ve denetimlerden sonra ortadan kayboldu.
Alibaba'nın kurucusu Jack Ma kayıp mı?

Alibaba'nın kurucusu ve Ant Group'un kurucu ortaklarından Jack Ma, şirketlerine yöneltilen soruşturmalar ve denetimlerden sonra ortadan kayboldu. Ma'yı yaklaşık 2 aydır kimse görmüyor ve dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'nın 2 aydır medyada görülmemesi "kayıp" şüphelerine neden oldu.

Bloomberg'ün haberine göre geçtiğimiz hafta, Jack Ma'nın servetinin ekim ayının sonundan bu yana neredeyse 11 milyar dolar azaldığını bildirmişti. Bu yıl 61,7 milyar dolarlık servetiyle zirveye ulaşan ve Asya'nın en zengin insanı unvanını yeniden kazanmaya hazırlanan Jack Ma, şimdi ise dünyanın en zengin 500 kişisinin yer aldığı Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 25. sıraya düştü.

Financial Times’ın cuma günü paylaştığı bir habere göre, Afrika’nın Sektör Kahramanları programında jüri olarak bulunan Ma’nın yerine başka birisi getirildi ve fotoğrafı internet sitesinden kaldırıldı. Daha önce uzun bir katılım ve etkinlik listesi olan Ma, son zamanlarda ekranlarda ya da kamuya açık etkinliklerde hiç gözükmüyor. Alibaba sözcüsünün yaptığı açıklamada ise Ma’nın takvim uyuşmazlığı nedeniyle programa katılamadığı söylenirken milyarderin nerede olduğuyla ilgili bir bilgi verilmedi.

Alibaba sözcüsü, Ma'nın şovun finali için artık jüri heyetinde olamayacağını söyledi ve Jack Ma'nın nerede olduğu hakkındaki sorulara yanıt olarak ekleyecek bir şeyleri olmadığını bildirdi. Jack Ma'nın Twitter hesabına baktığımızda ise atılan son tweet'in 10 Ekim tarihli olduğunu görüyoruz. Bu da merakımızın artmasına neden oluyor.

Hatırlarsanız, geçtiğimiz aylarda Jack Ma'nın kurucusu olduğu Ant Group'un halka arzının askıya alındığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Halka arzın geçici olarak durdurulmasının sebebi, fintech regülasyonunda yapılan değişikliklerle ilgili önemli sorunların tespit edilmesi olarak açıklanmış ve ortaya çıkan bu durumla birlikte, şirketin halka arz için gerekli koşulları sağlamayabileceği belirtilmişti. Bunun sonucunda ise Ant Group'un değerinin 140 milyar dolar düşebileceği bilgisi paylaşılmıştı.

Çin hükümeti, Aralık ayı başında Jack Ma’ya ülkeyi terk etmemesi tavsiyesinde bulunmuştu. Konuyla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.