Apple'dan App Store yönergelerini uygulamada tutarsız yaklaşıma son örnek: Amphetamine

Geliştiriciye göre Apple, "tütün ve elektronik sigara ürünleri, yasa dışı uyuşturucular veya aşırı miktarda alkol tüketimi" ile ilgili 1.4.3 numaralı yönergeyi ihlal ettiğini söyleyerek uygulamayı App Store'dan kaldırmakla tehdit etti.
Apple'dan App Store yönergelerini uygulamada tutarsız yaklaşıma son örnek: Amphetamine

Mac'lerin uyku moduna geçmesini engelleyen bir uygulama olan Amphetamine, Apple tarafından "yanlışlıkla" tehdit edildi. Geliştiriciye göre Apple, "tütün ve elektronik sigara ürünleri, yasa dışı uyuşturucular veya aşırı miktarda alkol tüketimi" ile ilgili 1.4.3 numaralı yönergeyi ihlal ettiğini söyleyerek uygulamayı App Store'dan kaldırmakla tehdit etti.

Apple, uygulamanın geliştiricisine gönderdiği e-postada şu ifadeleri kullandı:

Uygulamanızın, kontrollü maddelerin uygunsuz kullanımını teşvik ettiği görülüyor. Spesifik olarak, uygulamanızın adı ve simgeniz kontrollü maddelere, haplara referanslar içerir.

Amphetamine, 2014 yılından beri App Store'da bulunuyor ve William Gustafson tarafından hayata geçirildi. Apple, Gustafson'ın Amphetamine'in adını ve markasını değiştirmemesi halinde, uygulamanın 12 Ocak'ta Mac App Store'dan kaldırılacağını söyledi. Gustafson hızla bir itirazda bulundu ve durumu tartışmak için Apple ile iletişime geçti. Gustafson, 2 Ocak 2021'de, temyizinin sonuçlarını tartışmak için Apple'dan bir telefon aldığını; bu görüşmede, bir Apple temsilcisinin Apple'ın artık "amfetamin" kelimesinin ve hap simgesinin "mecazi olarak" ve "tıbbi anlamda" kullanıldığını tanıdığını belirttiğini söyledi.

Nihayetinde, Apple geri adım attı ve Amphetamine'in Mac App Store'da kalmasına izin verdi. Yine de bu durum için Apple'ın App Store yönergelerini uygulamaya yönelik tutarsız yaklaşımının bir örneği diyebiliriz. Mac App Store'da hem yasal hem de yasa dışı uyuşturuculara atıfta bulunan, birçok durumda Amphetamine'den çok daha sorun yaratabilecek  başka uygulamalar bulunuyor. Bu da Apple'ın bu konuda yetersiz kaldığını gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.