Muhteşem Cuma ve İndirim Günleri Alışveriş Davranışı Araştırması [Araştırma Raporu]

Kasım ayında geride bıraktığımız 11.11, Black Friday/ Muhteşem Cuma, Siber Pazartesi gibi indirim dönemleri ile ilgili araştırmamızı keyifle okumanızı dileriz.

Son birkaç senedir Türkiye’de de yapılan Kasım ayı indirimleri, salgın ile birlikte global pazarlar başta olmak üzere ülkemiz de e-ticaret; ve bazı alışverişçiler için mağazalardaki; trafiği hareketlendirdi. Ekonomik sıkıntılar, perakendecilerin kapanması ve diğer sorunlar nedeniyle daralma beklentisi olan sektörlerde indirim dönemleri kurtarıcı görevi gördü.

Global endekslere göre salgın döneminde %60 oranında artan online alışveriş, Türkiye’de de bu dönemde ilk defa kullanıma açılan kredi kartları, e-ticaretle tanışan yeni kitle ve ödeme kanallarının çeşitlenmesi ile hacmini artırdı. Online alışverişe alışkın kitlenin geçtiğimiz senelere göre aynı oranda ya da daha fazla alışveriş yapması ile sepetlerin büyüdüğü son dönemde yeni online alışverişle tanışanlar da mevcut alışkanlıklara adapte olmayı başardı. Mağazaların Kasım ayında düşük oranda tercih edilmesi de söz konusu olmakla birlikte görüştüğümüz kitlenin sadece online alışveriş yapanlardan seçilmiş olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Muhteşem Cuma ve İndirim Günleri Alışveriş  Davranışı Araştırması [Araştırma Raporu]
Muhteşem Cuma ve İndirim Günleri Alışveriş Davranışı Araştırması [Araştırma Raporu]
Dilerseniz Webrazzi Insights üyesi olmadan 1.271 ₺ + KDV karşılığında raporu satın alabilirsiniz.
Satın Al ₺1.271 + KDV
veya
Webrazzi Insights üyesi olarak tüm raporlara erişin
Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.