Delivery Hero, Woowa Brothers'ı satın alabilmek için Yogiyo'daki tüm hisselerini satacak

Korea Fair Trade Commission'ın aldığı karara göre Delivery Hero'nun Woowa Brothers girişimini satın alabilmesi için önümüzdeki 6 ay içinde Yogiyo firmasındaki tüm hisselerini satması gerekiyor.
Delivery Hero, Woowa Brothers'ı satın alabilmek için Yogiyo'daki tüm hisselerini satacak

Almanya merkezli Delivery Hero'nun Güney Kore merkezli yemek teslimat girişimi olarak hizmet veren Woowa Brothers'ı satın almak için anlaştığını geçtiğimiz yılın Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Woowa Brothers girişimi Güney Kore'nin en popüler yemek teslimat uygulaması olan Baedal Minjok'un sahibi konumunda.

Fakat söz konusu satın alma işlemi tekelcilik konusunda önemli sorunları da beraberinde getirdi. Buradaki temel problem ise Delivery Hero'nun halihazırda Baedal Minjok'un en önemli rakibi konumunda olan Yogiyo girişiminin de sahibi olması.

Satın alma işlemi gerçekleştiği anda Delivery Hero, Güney Kore'nin yemek teslimatı pazarının yüzde 90'ından fazlasına sahip olmuş olacak. Bugün konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan Korea Fair Trade Commission (KFTC) söz konusu satın alma anlaşmasını tek bir şartla onaylayacağını duyurdu.

Delivery Hero'nun Woowa Brothers girişimini satın alabilmesi için önümüzdeki 6 ay içinde Yogiyo firmasındaki tüm hisselerini satması gerekiyor. KFTC'nin ardından bir açıklama paylaşan Delivery Hero, şartlara uyacağını ve hisselerini satacağını duyurdu. 

Paylaşılan bilgilere göre Delivery Hero'nun Baemin olarak bilinen yemek teslimat uygulamasının geliştiricisi konumunda olan Woowa Brothers girişimini satın almak için 3,48 milyar doları gözden çıkardığını da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre satın alma anlaşmasının 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.