Goldman Sachs'e göre Apple otomobilden çok araç içi deneyime odaklanacak

Apple Card konusunda Apple ile birlikte çalışan ve şirketin partnerleri arasında yer alan Goldman Sachs, yatırımcılarına ilettiği bir not ile Apple'ın sürücüsüz otomobili değil otomobil içinde sunulacak deneyimi önemsediğini paylaştı.
Goldman Sachs'e göre Apple otomobilden çok araç içi deneyime odaklanacak

Apple'ın "Apple Car" isimli bir elektrikli ve sürücüsüz bir otomobil üzerinde çalıştığını ilk olarak 2015 yılının Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz günlerde ise Apple tarafından üretilecek olan sürücüsüz otomobilin 2024 yılında tanıtılabileceği ile ilgili haberler ortaya çıkmıştı.

Bugün ise Goldman Sachs tarafından konu ile ilgili ilginç bir bilgi geldi. Apple Card konusunda Apple ile birlikte çalışan ve şirketin partnerleri arasında yer alan Goldman Sachs, yatırımcılarına ilettiği bir not ile Apple'ın sürücüsüz otomobili değil otomobil içinde sunulacak deneyimi önemsediğini paylaştı.

Not içinde yer alan bir diğer bilgi ise Apple'ın neden sürücüsüz otomobiller konusunda çalışmalar yaptığı ile ilgili. Goldman Sachs'a göre Apple'ın sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışmasının nedeni sürücüsüz otomobillerin kullanıcılarına iPhone'larını sürüş esnasında da kullanabilecekleri boşluklar yaratması.

Geliştirilecek olan sürücüsüz otomobilin Apple'ın servislerini destekleyecek bir donanım ürünü olması bakımından anlamlı olduğunu belirten Goldman Sachs, otomotiv sektörünün kar oranlarının düşük olması nedeniyle yatırımcıların böyle bir hareketten sınırlı kazanç elde edeceklerini de paylaştı.

Morgan Stanley ise yaptığı açıklamada Apple'ın geliştireceği elektrikli sürücüsüz otomobil ile Tesla için pazardaki diğer rakiplere oranla çok daha dişli bir rakip olacağını belirtti. Apple'ın sürücüsüz otomobili ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.