Açık bankacılık alanında ürün ve çözümler geliştiren girişim: BirAPI

2019 yılını global rekabet/pazar araştırmaları ve ürün geliştirmeleri ile tamamlayan BirAPI, 2020 yılının Nisan ayında resmi olarak kuruluşunu gerçekleştirdi.
Açık bankacılık alanında ürün ve çözümler geliştiren girişim: BirAPI

Açık bankacılık alanında ürün ve çözümler sunan bir finansal teknoloji firması olarak karşımıza çıkan BirAPI, 2019 yılını global rekabet/pazar araştırmaları ve ürün geliştirmeleri ile tamamladıktan sonra 2020 yılının Nisan ayında resmi olarak kuruluşunu gerçekleştirdi.

M.Gökhan Can, Hasan Erişmen, Ramazan Koç ve Mehmet Gürevin tarafından kurulan girişim, şu an için 7 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Paylaşılan bilgilere göre BirAPI, Ödeme Hizmetleri Direktifleri 2 (PSD2) uyumu kapsamında finans kurumlarının ihtiyaç duydukları Açık Rıza Yönetimi (Consent Management), Geliştirici Portalı (Developer API Portal, Sandbox), Dashboard ve API Gateway gibi çözümleri müşterilerine sunuyor.

Alacağı lisans sonrasında kendini API Aggregator olarak konumlandırarak hem finans kuruluşlarına (Banka/Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşları/Fintek) hem de elektronik ticaret firmalarına katma değerli API’lar sunacak olan BirAPI, API çağrı başına alınacak bedeller üzerinden gelir elde edecek.

Paylaşılan bilgilere göre geliştirmelerine devam edilen ve lisans sonrası BirAPI tarafından lansmanlarının yapılacağı BanKingO (B2C) ve Check Out by Account (B2B) isimli iki yeni özellik de bulunuyor. BirAPI, BanKingO çözümü ile kişisel bütçe yönetimini basit, akıllı ve keyifli hale getirmek adına birden fazla farklı banka hesabı, kredi kartı ve mobil bankacılık uygulaması sahibi gerçek kişilerin tüm finansal ürünlerini tek bir uygulamada topluyor.

BanKingO kısacası tek şifre ile tüm bankalarınızı yönetebileceğiniz bir banka sepeti olarak hizmet verecek. Check Out by Account - Hesaptan Öde ise e- ticaret mağazalarının, müşterilerinden doğrudan, aracısız ve kredi kartına oranla çok daha düşük bir komisyonla tahsilat yapmasını sağlayacak.

Kullanıcılar ödemeler için banka hesaplarını kullanabilecekleri gibi isterlerse kripto varlıkları ile de ödeme yapabilecek. Son olarak bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan BirAPI'ın yatırım almak için görüşmelerine devam ettiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.