LG, elektrikli otomobil parçaları üretmek için Magna ile iş birliğine gitti

Paylaşılan bilgilere göre LG, dünyanın en büyük 3. otomotiv parça üreticisi olan Kanada merkezli Magna International ile ortak bir girişim kurmak için iş birliğine gitti.
LG, elektrikli otomobil parçaları üretmek için Magna ile iş birliğine gitti

Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobili 2024 yılında tanıtabileceğini dün sizlere aktarmıştık. Bugün ise bir başka önemli teknoloji şirketi olan LG benzer bir haber ile karşımıza çıktı. LG, elektrikli otomobil parçaları ve teknolojileri geliştirmek için önemli bir iş birliğine gittiğini duyurdu.

Daha önce de elektrikli otomobiller için çeşitli parçalar üreten LG, söz konusu iş birliği ile birlikte elektrikli otomobil parçaları konusunda daha fazla söz sahibi olmayı hedefliyor. Hatırlatmak gerekirse LG, daha önce Chevrolet Bolt EV ve Jaguar I-PACE modelleri için parça üretmişti.

Paylaşılan bilgilere göre LG, dünyanın en büyük 3. otomotiv parça üreticisi olan Kanada merkezli Magna International ile ortak bir girişim kurmak için iş birliğine gitti. İş birliği ile oluşturulan ortak girişimin adı geçici olarak “LG Magna e-Powertrain Co,” olacak. İş birliği ile kurulacak olan şirketin fabrikası ise 2021 yılının Temmuz ayında Güney Kore'nin İncheon şehrinde faaliyete başlayacak.

Paylaşılan bilgilere göre LG Magna e-Powertrain Co, ilk etapta 1000 çalışana sahip olacak. İş birliği ile kurulan şirketin yüzde 51 hissesi LG'nin yüzde 49 hissesi ise Magna International'ın olacak. Paylaşılan bilgilere göre Magna International şirketin yüzde 49 hissesi için 453 milyon dolar ödeyecek.

Kurulacak olan fabrikada elektrikli otomobiller için şarj cihazları, elektrik motorları, invertörler ve elektrikli otomobiller için sürüş sistemleri geliştirilmesi hedefleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.