Elon Musk, zamanında Tesla'yı Apple'a satmak istedi ancak Tim Cook toplantıya gelmedi

Tesla CEO'su Elon Musk, dün attığı bir tweet ile Tesla'nın zor zamanlarında şirketi Apple'a satmak istediğini, ancak Apple CEO'su Tim Cook'un kendisiyle görüşmeyi reddettiğini söyledi.
Elon Musk, zamanında Tesla'yı Apple'a satmak istedi ancak Tim Cook toplantıya gelmedi

Tesla CEO'su Elon Musk, dün attığı bir tweet ile Tesla'nın zor zamanlarında şirketi Apple'a satmak istediğini, ancak Apple CEO'su Tim Cook'un kendisiyle görüşmeyi reddettiğini söyledi. Musk tweet'inde, "Model 3 programının en karanlık günlerinde, Apple'ın Tesla'yı şu anki değerimizin onda biri karşılığında satın alma olasılığını tartışmak için Tim Cook'a ulaştım, ancak toplantıya katılmayı reddetti." dedi. 

Tesla'nın piyasa değeri dün 607 milyar dolardan kapandı. Buna göre kaba bir hesaplama yaptığımızda, Elon Musk, şirketi yaklaşık 60 milyar dolara satmayı planlıyordu.

Musk, bu açıklamasıyla Tesla'nın Model 3 üzerinde çalıştığı 2016 veya 2017 yıllarında bir döneme atıfta bulunuyordu. Tesla CEO'su, geçmişte yaşanan Model 3 üretimiyle ilgili sorunlar hakkında konuştu ve geçtiğimiz günlerde şirketin bir noktada iflastan bir ay uzakta olduğunu tweet'ledi. Süreci üretim ve lojistik cehennemi olarak nitelendirdi.

Model 3 üretimi, Tesla'nın üretimini hızlandırmak amacıyla şirketin Fremont'taki fabrikasının dışında ek bir montaj hattı kurmasını gerektiren yavaş bir süreçti. Musk bir noktada fabrikada yerde uyuyordu ve birkaç gün üst üste aynı kıyafetleri giyiyordu çünkü 2018'de kendi şartlarının şirketteki herkesten daha kötü olmasını istiyordu.

Musk, Apple ile ilgili tweet'ini ise Apple'ın 2024 yılına kadar kendi elektrikli, sürücüsüz arabasını yapmayı planladığı haberine yanıt olarak attı. Apple'ın 2014 yılından bu yana Project Titan olarak bilinen bir araba projesi olduğu bildirildi, ancak çabaları yavaştı ve hatta bazı noktalarda durakladı. Şimdi ise Apple'ın, Waymo gibi rakiplerin planlarına karşı, doğrudan Tesla ile rekabet edecek olan tüketiciler için kendi binek aracını piyasaya sürmeyi umduğu bildirildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.