2020'de Vimeo'da öne çıkan gelişmeler

2020'de Vimeo'daki izlenme sayılarından başarı hikayelerine ve platforma eklenen yeni özelliklere birlikte bakalım. 
2020'de Vimeo'da öne çıkan gelişmeler

Bir süredir iş modelini değiştirerek işletmeler için video içerik araçları sunmaya başlayan Vimeo, 2020'de platformunda öne çıkan gelişmeleri paylaştı. Başarı hikayelerinden platformdaki izlenme sayılarına Vimeo'nun 2020 gelişmelerine birlikte bakalım. 

İzlenme rakamları, canlı yayınlar ve OTT

Vimeo'nun platformdaki video izlemeleri 2020'de 35 milyara, eklenen yeni video sayısı ise 90 milyonun üzerine ulaştı. Platfomun bu yıl 200 milyondan fazla kullanıcı sayısına ulaştığını da ekleyelim. 

Platformda 3.5 milyon canlı etkinlik yayınlandı. Vimeo OTT'de 1.500'den fazla içerik yayınlanırken, içerikler, toplamda 5 milyondan fazla aboneye ulaştı. Vimeo'nun entegrasyonlara yatkın alt yapısı ile işletmeler içeriklerini GoDaddy, EventBrite, Slack, Dropbox, Shopify ve Pinterst gibi platformlarda yayınladı. 

Başarı Hikayeleri 

Platformundaki gelişmeleri akataran Vimeo, işletmelerin başarı hikayelerine de yer verdi.  Geri dönüşüm odaklı toprak üretimi yapan SRM Carver and Son, Vimeo'da hazırladığı video sayesinde satışlarını yüzde 30 artırmayı başardı.

Ayakkabı üreticisi Atoms, dinamik videolardan oluşan sosyal paylaşımlarıyla takipçilerinden geri bildirim topladı. Bu geri bildirimler neticesinde Model 000 ayakabbılarını geliştirirken maske üretimi ile başarılı bir pivota imza attı. Girişim, her maske bir maske satışında, bir maske bağışlıyor. 

Paylaşılan başarı hikayeleri arasında güzellik endüstrisine giriş yapan19 yaşındaki Zandra ve emlakçılık piyasasına yeni bir soluk getiren Chip'in hikayesi de yer alıyor

Vimeo ve Vimeo Create'de öne çıkan özellikler

Vimeo OTT'nin, 2020'de Stremeo isimli canlı yayın etkinlğini yayına aldığını da ekleyelim. Canlı yayınlanan bu etkinlikte video üreticilerinin büyümesi için tavsiyelerde bulunuluyor. Etkinliği izleyebilmeniz için kayıt olmanız gerekiyor.

Bu yıl platforma eklenen dikkat çekici özelliklerden biri de bölümler oldu. Özellik, kullanıcıların video içinde farklı konu başlıklarını görmesini ve bu başlıklara geçiş yapmasını sağlıyor. YouTube'da da benzer bir özelliğin yer aldığını belirtelim. 

Vimeo bu özelliğin yanı sıra e-posta yakalama, eylem çağırısı ve bitiş ekranı özelliklerini Vimeo Showcase sayfaları tarafından desteklenmesini sağladı. 

Vidoe platform, aynı zamanda ücretsiz ekran ve webcam kayıt aracı Vimeo Record özelliğini yayına aldı. Böylece ürün tanıtımı videoları üretmek isteyenler için uygun bir seçenek sunmuş oldu.

Kasım ayında Vimeo'nun, GIC ve Thrive Capital'dan 150 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. YouTube gibi bir video platformu olamnın ötesinde, geliştirdiği araçlarla adeta pivot yapan Vimeo, adeta video içerikler için Canva olarak konumlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.