200 milyon dolar yatırım alan yapay zeka odaklı enerji girişimi Octopus'un değerlemesi, 2 milyar doları aştı

Birleşik Krallık merkezli Octopus Energy, ortak bir girişim başlatmak için Tokyo Gas'den yüzde 9,7 hisse için 200 milyon dolar yatırım aldı.
200 milyon dolar yatırım alan yapay zeka odaklı enerji girişimi Octopus'un değerlemesi, 2 milyar doları aştı

Birleşik Krallık merkezli Octopus Energy, ortak bir girişim başlatmak için Tokyo Gas'den yüzde 9,7 hisse için 200 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi aldığı yeni yatırımla beraber 2,06 milyar dolara ulaştı. Octopus, ortak girişimin yüzde 30'una sahip olacak ve girişimin çoğunluğu Tokyo Gas'e ait olacak.

Octopus şimdi, şebeke etrafındaki yükleri dengelemek için yenilikçi bir yapay zeka ve veri tabanlı platform kullanan ticari markası yüzde 100 yenilenebilir elektrik operasyonu ile Japonya'da bir marka olarak piyasaya sürülecek. Octopus'un Kraken yazılımı ayrıca Origin Energy, nPower and E.On, Good Energy ve Hanwha Corporation'a lisanslı ve dünya çapında 17 milyon enerji hesabına ulaşıyor. Bunun yanı sıra Avustralyalı Origin Energy de Octopus'ta 50 milyon dolara hisse alacak.

Octopus CEO'su Greg Jackson yaptığı açıklamada, ortak girişimin, Octopus'un yenilenebilir enerji ve teknolojiye yönelik yaklaşımını dünyanın en büyük rekabetçi enerji pazarına taşıyacağını ve yatırımın enerjide küresel çapta devrim yaratma misyonlarını hızlandıracağını söyledi. Tokyo Gas başkanı Takashi Uchida ise yatırımla ve ortaklıkla ilgili olarak, değer yaratma ve her birine özel teslimat gerçekleştirerek müşterileri için daha iyi bir yaşam tarzının elde edilmesine katkıda bulunacaklarını söylüyor. 

Octopus, 2027 yılına kadar dünya çapında 100 milyon müşteriyi hedeflediğini ve yakın zamanda ABD, Avustralya, Almanya ve Yeni Zelanda'da piyasaya sürüldüğünü söylüyor. Octopus İngiltere'de, enerji tedarik pazarında yüzde 5 paya sahip ve perakende portföyünde 1,8 milyon hane bulunuyor.

Son olarak Octopus'un İngiltere'de elektrikli araç dolaşım ağı olan Electric Juice'u da piyasaya sürdüğünü ve Tesla Power'ı başlatmak için Tesla ile ortaklık kurduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.