Playable Factory, Gearbox platformunu kullanıma sundu

Bugün paylaşılan bilgilere göre Playable Factory, oynanabilir reklamlarını kendi ürettiği yazılımı olan Gearbox platformu aracılığıyla müşterilerinin kullanımına sunuyor.
Playable Factory, Gearbox platformunu kullanıma sundu

Mobil oyun ve uygulamalar için oynanabilir reklamlar geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Playable Factory'den ilk olarak geçtiğimiz Haziran ayında sizlere bahsetmiştik. 2018 yılının Aralık ayında Berat Oğuz, Gökçe Nur Oğuz ve Ömer Faruk Gündüz tarafından kurulan Playable Factory, toplamda 26 kişilik bir ekibe sahip.

Playable Factory'nin oynanabilir reklamlarıyla kullanıcılar, oyun ve uygulamaları indirmeden onları oynayarak bu uygulamaları deneme fırsatı buluyor. Playable Factory, aynı zamanda markalar için sıfırdan oyunlaştırılmış içerikler de hazırlayabiliyor.

Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Playable Factory, oynanabilir reklamlarını kendi ürettiği yazılımı olan Gearbox platformu aracılığıyla müşterilerinin kullanımına sunuyor. Bu yazılım sayesinde üretilen oynanabilir reklamlar, müşterilerin isteğine göre kolayca değiştirilebilecek.

Gearbox platformu sayesinde reklamda bulunan yazılar ve görsellerin renklerinden tutun da reklam arayüzünde yer alan birçok detay değiştirilebiliyor. Playable Factory, aynı zamanda bu reklamların farklı versiyonlarını kaydedip kampanyalarda  da kullanabiliyor.

Platform üzerinden oyunun zorluğunu, görsellerini, süresini, dilini ve bunun gibi birçok parametresi düzenlenebiliyor. Gearbox çözümü sayesinde kısa sürede, herhangi bir kod bilgisi gerekmeden onlarca farklı oynanabilir reklam üretilebiliyor.

Aynı zamanda artık oynanabilir reklamı kaç kişinin gördüğü, oynanabilir reklama kaç kişinin tıkladığı, tamamlanan seviye sayısı, reklamın içinde geçen toplam saniye ve tamamlanma sayısı gibi birçok veriye de bu platform üzerinden ulaşmak mümkün. Bu sayede hangi mobil reklam versiyonunun en iyi performansı sergilediğini takip edilebiliyor.

Playable Factory'nin müşterileri arasında Zynga, Lego, Ubisoft, Lion, Trendyol, Cheetos, Playtika, Gameloft, Voodoo, Madbox, Crazy Labs, Gram Games ve Kwalee gibi önemli markalar da yer alıyor. Son olarak Playable Factory'nin Endeavor Türkiye ağına dahil olmaya hak kazanan girişimlerden biri olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.