Online etkinlik platformu Hopin, networking uygulaması Topi'yi satın aldı

Online etkinlik platformu Hopin, kendi sitesinde yer alan bir blog yazısında mobil networking uygulaması Topi'yi satın aldığını açıkladı.
Online etkinlik platformu Hopin, networking uygulaması Topi'yi satın aldı

Son dönemde aldığı yatırımlarla gündemimizde yer alan, pandemi nedeniyle kullanıcı talebinde ciddi bir artış yaşayan online etkinlik platformu Hopin, kendi sitesinde yer alan bir blog yazısında mobil networking uygulaması Topi'yi satın aldığını açıkladı. Satın almanın mali şartları henüz açıklanmadı. Ancak satın alma sonrasında Topi'nin kurucu ortağı ve CEO'su David Aubespin, Hopin'e ürün başkan yardımcısı olarak katılacak ve kurucu ortak Eric Sellin, Hopin'in mobil çözüm geliştirme baş mühendisi olacak.

David Aubespin tarafından ele alınan yazıda, Topi ile oluşturdukları teknolojinin, kullanıcıların ortak ilgi alanlarına sahip başka insanlarla tanışmasını, yeni bağlantılar kurmasını ve konumu aşan topluluklar oluşturmasını sağlamak için gelişmiş coğrafi sınırlama, derin sosyal medya entegrasyonu ve akıllı sıralama algoritmalarından yararlandığını söyledi. Aubespin platformunun, kullanıcılar etkinliklere ister fiziksel ister online olarak katılsa bile herkes için aynı değerleri sunduğunu söylüyor.

Hopin'in kurucusu ve CEO'su Johnny Boufarhat, Topi'nin kaydettiği ilerlemenin Hopin markası altında gelişmeye devam ettiğini görmek istediğini ve birlikte dünyayı birbirine bağlamanın daha iyi yollarını keşfedeceklerini düşündüğünü söyledi. Aubespin ise 2021'de mobil geliştirmeyi aşamalı olarak başlatacaklarını; aynı yüksek kaliteli etkinlik deneyimini sürdürürken Hopin'in platformuna yeni hibrit merkezli özellikler de ekleyeceklerini belirtti.

Hopin, pandemi döneminde ilk olarak haziran ayında A Serisi yatırım turunda, 40 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, son olarak kasım ayında IVP ve Tiger Global'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım almış ve bu yatırımla beraber değerlemesini 2,1 milyar dolara çıkarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.