Oppo ve Samsung Türkiye'de üretime başlayabilir

Bloomberg HT'ye bilgi veren üç kaynağa dayandırılan habere göre Oppo ve Samsung, kısa süre sonra Türkiye'de üretime başlayabilir.
Oppo ve Samsung Türkiye'de üretime başlayabilir

Dünyanın en önemli akıllı telefon üreticilerinden olan Çin merkezli Oppo ve Güney Kore merkezli Samsung, ülkemiz ile ilgili oldukça önemli bir haber ile karşımıza çıktı. Bugün Bloomberg HT tarafından paylaşılan bilgilere göre Oppo ve Samsung Türkiye'de üretime başlayabilir. 

Bloomberg HT'ye bilgi veren üç kaynağa dayandırılan habere göre Oppo ve Samsung, kısa süre sonra Türkiye'de üretime başlayabilir. Ülkemize geçtiğimiz yıllarda resmi olarak gelen Çin merkezli Oppo, paylaşılan bilgilere göre önümüzdeki ay Türkiye'De telefon üretmeye başlamayı hedefliyor.

Bloomberg HT tarafından aktarılan bilgilere göre Oppo, İstanbul ve Kocaeli bölgesinde kurulacak tesislerde üretim gerçekleştirecek. Söz konusu tesislerde montaj değil direkt olarak akıllı telefon üretimlerinin gerçekleşeceğini de ekleyelim.

Yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla üretime başlayacak tesis için yatırım teşvik belgesinin alındığı, gerekli kuruluş işlemlerinin tamamlandığı ve bazı modellerini Türkiye'de üretmeyi planlayan Oppo'nun başta Avrupa pazarı olmak üzere ihracat yapacağı da paylaşılan bilgiler arasında.

Samsung ise ilk etapta üretimi İstanbul'da kurulu bir alt yükleniciyle üretim yapacak yapacak. Oppo'dan farklı olarak Samsung'un üretiminin montaj ağırlıklı olacağı da paylaşıldı. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.