Kargo teslim alımını self servise dönüştüren ortak kargo istasyonu: Kargopark

Kargopark, 7/24 güvenlik kameraları ile izlenen, kargo teslim alımını self servis haline getiren ve kargo süreçlerinde hem site/rezidans yönetimine hem de site sakinlerine kolaylık sağlayan bir ortak kargo istasyonu olarak hizmet veriyor.
Kargo teslim alımını self servise dönüştüren ortak kargo istasyonu: Kargopark

https://

Kargopark, 7/24 güvenlik kameraları ile izlenen, kargo teslim alımını self servis haline getiren ve kargo süreçlerinde hem site/rezidans yönetimine hem de site sakinlerine kolaylık sağlayan bir ortak kargo istasyonu olarak hizmet veriyor. Kendini kargoların ortak istasyonu olarak tanımlayan şirket, Ortak ATM mantığı ile hareket ediyor.

Şirket, tüm e-ticaret ve kargo firmalarının kullanabileceği Kargopark’ları işlek ve yol üstü yerlere yerleştirip son kullanıcıların 7/24 kargolarını istedikleri zaman almalarını sağlıyor ve bu dolapları, yazılımını tamamen kendi geliştirdiği altyapıyla işletiyor. Kargopark, şirketlerle de iş birliği yapıyor ve bu iş birlikliklerinden biri Opet ile birlikte hayata geçirilen Ultrakargo.

Opet ile Ultrakargo adı altında iş birliği

Şirket, Opet ile yapılan iş birliği ile Kargopark dolaplarını, Opet Ultrakargo markasıyla, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli illerindeki Opet istasyonlarına yerleştirmeyi ve kargosunu istasyondan geçerken alan son kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak istiyor. Bugün 25 adet aktif Kargopark, Opet istasyonlarında mevcut halde ve girişim, 3 ay gibi kısa bir zamanda bu sayıyı 100’ün üzerine çıkarmayı planlıyor.

Senkron Yazılım'ın da kurucu ortakları olan Erdal Özkan ve Mehmet Yıldızdoğan tarafından hayata geçirilen Kargopark, 2020’nin Haziran ayında, Bukoli’nin de kurucularından olan Hakan Arıkan’dan yatırım alarak, büyüme planlarını artırdı. Hakan Arıkan, Erdal Özkan ve Mehmet Yıldızdoğan ile birlikte Kargopark'ın yönetim kurulu üyeliğini yapıyor.

Kargopark'ın gelir modelleri

Paylaşımlı modeli ile makine yatırımının tamamını yapmak istemeyen firmalar, Kargopark’tan istedikleri kadar göz kiralayabiliyorlar. Böylece hem ortak kullanıma bağlı olarak atıl yatırım yapmaktan kurtuluyorlar hem de efor harcamadan işlerine odaklanıyorlar. Firmalardan bu hizmet karşılığında sadece göz kirası alınıyor; tüm temizlik, işletme ve yazılım geliştirme hizmetlerini ise girişim kendi sunuyor. Bu sayede tüm e-ticaret ve kargo firmalarının da bu sisteme dahil olarak, paylaşımlı Kargopark istasyonlarını kullanabilmesi mümkün hale getiriliyor.

Tüm e-ticaret ve kargo şirketlerinin kullanımına uygun sistem

Kargopark istasyonlarınının kullanımı konusunda girişimin, Trendyol Express, Yurtiçi Kargo ve MNG ile entegrasyonu mevcut. Şu anda da Trendyol gönderileri için, Trendyol sitesi üzerinden Kargopark istasyonları seçilebilir durumda. Yakında sisteme dahil olacak birçok firma da bulunuyor. Tamamı İstanbul’da olmak üzere 50 tane Kargopark istasyonu var ve şirketin amacı, 2021 ilk çeyrek sonunda 25, 1 yıl içerisinde ise Türkiye’de 500 tane paylaşımlı Kargopark istasyonu oluşturmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.