T-Portal: işletmeler için yapay zeka destekli, self servis dil platformu

Akıllı dil çözümleri şirketi Tarjama'nın dilbilim tabanlı yapay zekası ve Nöral Makine Çevirisi, işletmeler için optimize edilmiş içerikler sunan bulut tabanlı bir platformda dünyanın önde gelen dilbilimcileriyle buluşuyor.
T-Portal: işletmeler için yapay zeka destekli, self servis dil platformu

Şirketler için akıllı dil çözümleri sunan Tarjama, yeni akıllı dil platformu T-Portal'ı yayına aldığını açıkladı. T-Portal, işletmelere güvenli, dünya standartlarında birinci sınıf dil hizmetlerine doğrudan erişmeleri için yeni bir alternatif sunuyor.

Şirketlerin güvenilir ve kaliteden ödün vermeyen içerikleri hedef kitleleriyle paylaşmalarını sağlayan T-Portal, süreç boyunca harcadıkları maliyeti ve zamanı da azaltmalarına imkan tanıyor. T-Portal'ın bulut tabanlı platform yapısı ise, müşterilerin uçtan uca çeşitli dil hizmetlerine kolayca erişebilmesini kolaylaştırıyor. Kullanıcılar platform üzerindençok dilli içerik ihtiyaçlarını kolayca yönetip, takip ederek; içerikleri ihtiyaçlarına uygun hale getirebiliyor.

T-Portal nasıl çalışıyor? 

T-Portal üzerinden yapılan içerik talepleri doğrudan Tarjama’nın patentli ve ödüllü dil teknolojileriyle desteklenen profesyonel dilbilimcilerine devredilir. Şirketin patentli dil çözümleri arasında Makine Çevirisi, Çeviri Yönetim Sistemi, Otomatik Deşifre ve Otomatik Altyazı'nın yer aldığını belirtmekte fayda var.  Ayrıca akıllı dil çözümleri sunan Tarjama'nın MENA bölgesinin önde gelen isimlerinden biri olduğunu hatırlatalım. 

T-Portal'ın teknoloji destekli teslim yöntemi, otomatize edilmiş brief verme süreci ile birleştiğinde kullanıcılar, daha hızlı, daha hesaplı ve daha kaliteli bir içerik hizmeti almış oluyor. Platformun, tüm süreç içerisinde müşterilerine kesintisiz ve otomatikleştirilmiş bir deneyim sağlamak için gelişmiş makine öğrenimi işlevleri kullandığını da ekleyelim.

Tarjama'da Teknolojiden Sorumlu Başkan Tamer Al Nasser, T-Portal'ı rakiplerinden ayıran özellikleri şöyle aktarıyor: 

T-Portal akıllı, basit ve zekidir. T-Portal’I diğerlerinden ayıran asıl özelliği ise tüm içerik üretim sürecinin, Tarjama’nın önceden onaylanmış ve alan tabanlı veriler üzerinde eğitilmiş nöral makine çeviri motorlarıyla entegre bir şekilde ilerlemesidir. Bizim makine çevirisi teknolojimiz, alana özgü dil, stil ve bağlama uyan oldukça yüksek kaliteli metinler üretebilir ve dilbilimcilerimizin müşterilerimiz için kaliteyi ve yaratıcılığı mükemmelleştirmeye odaklanmasına olanak tanır. 

Arapça özelinde makine çevirisi teknolojisi

Tarjama’nın T-Portal'da sunduğu makine çevirisi teknolojisi, profesyonel Arap dilbilimi verileri üzerine geliştirilmiş ilk Arapça makine çevirisi teknolojisi olarak öne çıkıyor. Tarjama'nın NMT (Nöral Makine Çevirisi) modelleri, 200'den fazla sektördeki Arapça verileri ve dil yapıları ile ilgili bilgileri kullanıyor. Bu sayede birbirinden farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketler için yüksek kaliteli çeviri hizmeti sunulabiliyor. 

T-Portal'ın sitesine baktığımızda müşterileri arasında Amazon Web Services, Khan Academy, EY, G20 gibi tanınmış şirket ve platformların yer aldığını görüyoruz. Şirketin web sitesinde yer alan bilgilere göre T-Porta'dal, şimdiye kadar 2 milyardan fazla kelimeyi işlendi ve platformun desteklediği dil sayısı 55'i aştı. T-Portal'ın zaman kaybını yüzde 50, maliyetleri ise yüzde 30 oranında azalttığı da belirtiliyor. 

Tarjama Yönetim Kurulu Başkanı Nour Al Hassan ise T-Portal hakkında şunları söylüyor:

"Doğruluk, hız ve esneklik sunan bu ileri teknoloji odaklı platformu piyasaya sürmekten son derece heyecanlıyız, T-Portal ile vizyonumuz, içerik sağlama süreçlerini basitleştirerek ve verimliliği artırarak ekipleri güçlendirmek ve böylece müşterilerimiz için maliyeti ve içeriğin pazara sunulma süresini azaltmaktır."

Abonelik modelleri ve öne çıkan özellikler

T-Portal, aylık çeviri ve içerik ihtiyaçlarına göre şirketlere, esnek abonelik planları sunuyor. Şirketler, ihtiyaçları değiştikçe plan kapsamlarını yükseltip düşürebiliyor. Ayrıca platform, şirketlerin içeriklerini saklamaları için güvenli bir ortam da sunuyor. Şirketler, maillerde dolaşan dokümanlar veya veri ihlalleri ile uğraşmak zorunda kalmıyor.   

T-Portal'ın temel özelliklerine baktığımızda şunları görüyoruz: 

  • İçerik isteklerine tek tıklamayla sorunsuz erişim
  • Kolay yükleme / indirme ile otomatik kelime sayısı
  • İzleme (Monitoring) ve analiz için gelişim tabloları
  • Çevrimiçi ve güvenli ödeme yöntemleri
  • Sektöre özel dil uzmanları
  • Maliyet ve hızı optimize eden teknoloji destekli teslim
  • Sizi dilbilimcilerle buluşturan hızlı sohbet programı
  • Esnek abonelik paketleri ve şeffaf fiyatlandırma
  • Her tür içerik talebi ve biçimi için destek

T-Portal aracılığıyla alabileceğini başlıca içerik ve dil hizmetlerini ise şöyle sıralayabiliriz:  

  • Dil Hizmetleri: Çeviri, MTPE (Makine Çevirisi + Sonradan Düzenleme),
  • Yerelleştirme(Çeviri metnini farklı bir kültüre veya yöreye göre uyarlama), Kurgu, Redaksiyon, Yorumlama
  • Ses ve Medya Hizmetleri: Altyazı, Deşifre, Sabit kodlama
  • İçerik Hizmetleri: Metin Yazarlığı, Senaryo Yazımı, SEO Odaklı İçerik, Teknik Metin Üretimi, Blog Yazısı, Sosyal

Teknolojinin gelişmesiyle kaybolması beklenen meslekler arasında çevirmenlik de yer alıyordu. Şu an için özellikle edebiyat alanında böyle bir tablo ile karşılaştığımızı söyleyemeyiz. Ancak T-Portal'ın sunduğu kurumsal hizmetler, özellikle yerelleştirme alanında çalışanlar için sektörün çok yakında büyük bir değişime uğrayacağının göstergesi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.