Papara kurucusu ve CEO'su Ahmed Faruk Karslı, açık bankacılığı ve finansal super app'leri anlattı

Papara kurucu ve CEO'su Ahmed Faruk Karslı, "Açık Bankacılık ile Finansal Super App Yaratmak" adlı sunumu ile sahnedeydi. 
Papara kurucusu ve CEO'su Ahmed Faruk Karslı, açık bankacılığı ve finansal super app'leri anlattı

Yılın son Webrazzi konferansı Webrazzi Fintech 2020, bugün tıpkı Webrazzi Summit 2020 gibi online olarak gerçekleşiyor. Dijital bankacılıktan kripto paralara, bankacılığın geleceğinden açık bankacılığa, ödeme servis sağlayıcılarından yeni nesil ticarete kadar pek çok konunun gündemimizde olduğu konferansımızda, Papara kurucu ve CEO'su Ahmed Faruk Karslı, "Açık Bankacılık ile Finansal Super App Yaratmak" adlı sunumu ile sahnedeydi. 

Ahmed Faruk Karslı, bütün banka hesaplarına tek bir uygulama ile ulaşabilmenin açık bankacılıkla mümkün olacağını söylüyor. Açık bankacılık hem bankaların hem de fintech'lerin gündeminde 1. ve 2. sırada yer alıyor. Globalde fintech'lerin yüzde 94'ü açık bankacılığı tartışıyor, bankaların yüzde 84'ü ise açık bankacılığa yatırım yapıyor. 

Türkiye, açık bankacılık konusunda gelecek vadediyor

Çoğu banka ve fintech, müşterilerini, kullanıcı datasını daha iyi anlamak için özellikle açık bankacılığa yöneliyorlar. Regülatif olarak hayatımızda yer edinen bu kavram, 2021 yılında son kullanıcısının hayatında olacak. Türkiye de bu konuda öne çıkan ülkelerden biri demek mümkün.

Super app kavramının Güneydoğu Asya'da, WeChat'in kendini böyle tanımlamasıyla ortaya çıktığını söyleyen Karslı, super app'lerin kullanılması kolay, telefonda çok yer kaplamayan ve birçok ihtiyaç ve hizmeti aynı app'te buluşturduğunun altını çiziyor. Batı dünyasında bu uygulamaların geleceği belirsiz olsa da Türkiye bu konuda gelecek vadediyor.

Finansal super app'lerin önündeki engel regülasyonlar

Finansal super app'ler ise finansal uygulamaların tek bir uygulamadan karşılandığı super app'ler olarak karşımıza çıkıyor. Revolut ile başlayan bu kavramın en güçlü adayı ise Rusya'daki Tinkoff. Bu uygulamaların en büyük engelinin regülasyonlar olduğunun altını çizen Karslı, açık bankacılıktaki gelişmelerin bu konuda sevindirici olduğunu söylüyor. 

Finansal super app yaratmak için finansal her şeyi karşılamak gerekiyor. Papara'nın hedefi ise bölgedeki insanların ana finansal uygulaması olmak. Şirket, bugüne kadar geliştirdiği tüm ürünlerin bu hedefe yönelik ürünler olduğunu söylüyor. Karslı, kullanıcıların deneyimi sevdikçe daha yeni taleplerle geldiklerini ve 2020'nin mart ayından itibaren düzenli olarak yeni özellik yayınladığını söylüyor. 

Ahmed Faruk Karslı, ileride hangi bankada hesabınızın olduğunun bir noktadan sonra önemli olmayacağını söylüyor. Akabinde ise açık finans kavramı ortaya çıkacağını ve kişilerin istedikleri bankanın müşterisi olmasının kolaylaşacağını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.