İninal CEO'su Hakan Gonca: Değişen trendlerin Fintech sektörüne etkileri

Ininal CEO'su Hakan Gonca değişen trendlerin Fintech sektörüne etkilerini anlattı. 
İninal CEO'su Hakan Gonca: Değişen trendlerin Fintech sektörüne etkileri

Bu yıl online olarak gerçekleşen Webrazzi Fintech 2020 tüm hızı ile devam ediyor. Etkinliğimizin konuşmacıları arasında yer alan ininal CEO'su Hakan Gonca değişen trendlerin Fintech sektörüne etkilerini anlattı. 

Pandemi ile birlikte ininal'ın hacmini yüzde 60 arttırdığını belirten Gonca, dijital oyunların 2 kat e-ticaretin ise yüzde 80 büyüme gösterdiğini açıkladı. Gonca, geliştirdikleri özellikler ile pandemi döneminde kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını da aktardı. Bahsi geçen özellikler arasında 7/24 para transferi, QR kod ile ödeme, Banka hesaplarından 7/24 yükleme ve  Kredi kartı veya banka kartı ile ücretsiz bakiye yükleme yer alıyor. Gonca, değişen trendler arasında BDDK'nın uzaktan kullanıcı edinimini kapsayan yeni regülasyonlarına da yer verdi.  Gonca'nın aktardıklarına göre, bu yeni yasal düzenleme ile fintechlerin daha esnek bir hareket alanına kavuşacağını söylemek mümkün. Ininal'ın bu yeni yasal düzenleme kapsamında özelliklerini de yayına almaya hazırlandığını belirtelim. Uygulama içinden anında ve kolayca limit arttırımı özelliğini test eden şirket, test sürecinde başarılı sonuçlar elde etti. 

Bununla birlikte kullanıcıların işlemleri anında yapmak istediğine dikkat çeken Gonca, FAST ve Kolay Adresleme Sistemlerinin, bankacılık sistemlerinde 2021 yılında yerini alacağını hatırlattı. Inınal'da 7/24 transfer özelliğinin Eylül ayından beri yayında olduğunu belirten Gonca, telefon numarası ile para gönderme özelliğinin yakın zamanda yayına alınacağını duyurdu.

Hakan Gonca, Artık banka ve fintech iş birliklerinin ötesinde fintechlerin kendi aralarında iş ortaklıkları kurduğunu  da vurguladı. Bu kapsamda 7/24 para transferi için İninal ve Birleşik Ödeme'nin güçlerini birleştirdiğini duyurdu.  Konuşmasında temassız kart ve dijital cüzdan kullanım trendlerine de yer veren Gonca, temassız kart kullanım oranının yüzde 35 seviyesine yükseldiğini açıkladı.

Merkez Bankası'nın ağustos ayında yayınladığı Ödeme Hizmetlerinde TR Karekodun Üretilmesi ve Kullanılması Hakkında Yönetmelik'e de değinen Gonca; "temassız kart ve dijital cüzdan kullanım oranının 2021 sonrasında artacağını öngörüyoruz." dedi. 

Ininal'ın dijital cüzdan ve QR kod alanında multinet ile iş birliği yaptığını da söyleyelim. Kullanıcılar, 30 bin multinet noktasında Ininal cüzdan ve QR kod ile ödeme yapabiliyor. Yapılan bu ödemelerde yüzde 5 oranında bir  geri kazanım da söz konusu.  Gonca konuşmasında Banking as a Service ve Super App trendlerinin de gündemde olduğunu hatırlattı. Kurumların kendi uygulamalarının içinden ödeme çözümleri sunmak istediğini belirten GOnca, kurumların ininial alt yapısı ile ödeme çözümlerini hayata geçirebildiğini söyledi.  Sektörün açık bankacılık ile doruk noktasına ulaşacağını ifade eden Gonca; "kullanıcılar kendi verilerinin sahibi olabilecek" dedi.Sektörde artık tek alternatifin bankalar olmadığını vurgulayan Gonca Fintechlerin de temel finansal ihtiyaçları karşılamak için özellikler geliştirdiğini hatırlattı. Bu kapsamda ininal'ın 2021'de mikro kredi, hisse alım satın, altın dolar-euro alım satım, finansal yönetim ve yurt dışı para transferi gibi temel finansal ihtiyaçlara cevap veren özellikler ile gündemde olacağını belirtmekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.