Kuveyt Türk'ten dijital asistan: Selim

Bugün yeni bir haber ile karşımıza çıkan Kuveyt Türk, dijital asistanı olan Selim’i kullanıma sundu.
Kuveyt Türk'ten dijital asistan: Selim

KT Portföy Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun Otovınn girişimine yatırım yaptığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Kuveyt Türk, dijital asistanı olan Selim’i kullanıma sundu.

Kuveyt Türk web sitesinde, internet şubede ve mobil şubede müşterilere hizmet verecek olan dijital asistan Selim, müşterilerin sorularını yanıtlama, finansal hesaplamalar yapma ve dijital kanallardaki işlemlerle ilgili menülere yönlendirme işlemleri yerine getirebiliyor.

Paylaşılan bilgilere göre katılım finans anlayışına sahip olan Selim, kelime tabanlı aramalarda yüzde 97 oranında doğru eşleştirme yapabiliyor. Finansal işlemlerin yanı sıra Kuveyt Türk’ün dijital hizmet ve ürünleri hakkında müşterilerin merak ettiği sorulara da yanıt verebilen dijital asistan Selim, müşterilere hızlı ve güvenilir bir deneyim sunma hedefi ile geliştirildi.

Hayata geçirdikleri yeni uygulama hakkında değerlendirmede bulunan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, değişen müşteri beklentilerini ve dijital gelişmeleri yakından takip ederek bu alanda öncü adımlar attıklarını dile getirdi. Yeni dijital asistanları olan Selim ile müşterilerine daha hızlı ve verimli bir hizmet sunabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını da paylaşan Uyan, Selim ile sadece mevcut müşterilerine daha iyi hizmet vermekle kalmadıklarını aynı zamanda müşteri sayılarını da artırdıklarını da sözlerine ekledi.

Dijital asistan Selim, şu ana kadar 1 milyonu aşan görüşmede 3 milyona yakın soruyu yanıtladı. Bunun sonucunda dijital kanallara bilgi alma amaçlı gelen sorularda yüzde 34’e varan ciddi bir azalma da gözlemlendi. Kuveyt Türk'ün dijital asistanı olan Selim'in diyaloğa dayalı yapay zeka uygulamaları geliştiren Sestek firmasıyla birlikte geliştirildiğini de ekleyelim.

Web sitesi, internet şube ve mobil şubenin yanı sıra yakın zamanda WhatsApp üzerinden de hizmet verecek olan dijital asistan Selim, ilerleyen dönemde konuşarak da müşterilere yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.