Finansal kurumların raporlama birimleri ve hazineleri için ürünler geliştiren girişim: Hedgeblue

Hedge accounting (riskten korunma muhasebesi) alanında ürün geliştiren Hedgeblue, geçtiğimiz Ekim ayında Mehmet Aras Orhan ve Berk Orbay tarafından kuruldu.
Finansal kurumların raporlama birimleri ve hazineleri için ürünler geliştiren girişim: Hedgeblue

Hem şirketlerin hem de finansal kurumların raporlama birimlerine ve hazinelerine yönelik olarak hizmet veren ürünler geliştiren bir fintech olarak karşımıza çıkan Hedgeblue, geçtiğimiz Ekim ayında Mehmet Aras Orhan ve Berk Orbay tarafından kuruldu.

Hedgeblue'nun ilk ürünü hedge accounting (riskten korunma muhasebesi) alanında. Hedge accounting şirketlerin risklerini sınırlamak için yaptığı hedge işlemlerini IFRS 9'a uyumlu bir şekilde raporlayan, gelir / gider tablolarını geçici oynaklıklardan arındıran bir uygulama.

Hedgeblue ise Hedge'in oluşturulmasından, takip edilmesine ve tamamına erdirilmesine kadar bütün süreçte optimizasyonu sağlıyor. Hedge accounting içinde hesaplama için kabul edilen alternatif metodolojiler bulunuyor. Bu metodolojilerden, ilgili hedge için doğru alternatifi tercih etmek şirket için önemli avantajlar sağlayabiliyor.

Şu an için 6 kurumsal müşteriye sahip olan Hedgeblue'nun müşterileri adına kurduğu, takip ettiği hedge'lerin toplam boyutu ise 5 milyar doların üzerinde.

Özellikle yurt dışından rakiplere sahip olan Hedgeblue, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı. Şu anda bir taraftan ürünün ilk versiyonunu geliştirirken bir taraftan da ürün - piyasa uyumunu test eden girişimin yakın dönem planları içinde ise yatırım almak bulunuyor. 

Hedgeblue'nun hedge accounting ürünü için kullanım (hedge) başına bir ilk ücretlendirme ve hedge'in ömrü boyunca takip edilebilmesi ve güncellenmesi için periyodik (aylık / çeyreklik / yıllık) ücretlendirme yapılıyor. Hedgeblue'nun öncelikli hedefi hedge accounting odağındaki ürünlerini mümkün olduğunca fazla kullanım alanını kapsayacak şekilde geliştirip müşterilerinin kullanımına sunmak. 

Son olarak Hedgeblue kurucu ortağı Mehmet Aras Orhan'ın yarın gerçekleştireceğimiz Webrazzi Fintech 2020 konferansımızın konuşmacıları arasında yer alacağını ve Hedgeblue ile ilgili detayları Webrazzi Fintech 2020 katılımcıları ile paylaşacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.