D2C markaları için yapılan birleşme tahminleri salgın etkisiyle değişebilir

D2C markaları da salgın ile büyüyen ürünler arasında; belli bir büyümeye ulaşan bu girişimlerin satın alma ya da birleşmeler ile hayatlarına devam edeceklerini düşünürken salgından sonra farklı bir büyüme gözlemleyebiliriz.
D2C markaları için yapılan birleşme tahminleri salgın etkisiyle değişebilir

Direct-to-consumer (D2C) markalardan bahsederken bu markaların eninde sonunda birleşme ya da satın almalar ile büyük markalar tarafından "ele geçirileceği"nden söz etmiştik. Bir ölçüde bu öngörümüz doğru görünse de son dönemdeki değişiklikler ile belki de D2C için farklı bir gelecekten söz etmek mümkün. Markalara erişimin daha kolay olduğu, pazaryerleri ya da sosyal mecralardaki satışların arttığı neredeyse bir seneyle birlikte D2C'ler için de daha verimli bir satış grafiğinden konuşacağa benziyoruz. 

Gelir ve kâr dengesinde bazı açılardan problemler görülse de müşteri kazanımı açısından büyük bütçelere gerek olmayan bu ortamda D2C markaları için büyüme öngörüleri yeniden gündemde. Bununla birlikte aracıları ortadan çıkartarak birebir müşteriye ulaşmak da markalar açısından daha elverişli görünüyor - 2018'de Dior, bu sene ise Gucci toptan satışlarını tamamen ya da kısmen kaldıracağını açıkladı. Üçüncü partileri aradan çıkartmak markaların müşterileriyle olan ilişkilerini de değiştirebilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.