Tim Cook, Gawker Media hakkındaki Apple TV+ içeriğini iptal ettirdi

The New York Times, Apple TV+'ın CEO Tim Cook projeden haberdar olduktan sonra bu gösteriyi iptal ettiğini açıkladı. Gawker Media ve Apple, geçmişte birkaç kez karşı karşıya gelmişti.
Tim Cook, Gawker Media hakkındaki Apple TV+ içeriğini iptal ettirdi

Bu yılın başlarında, Apple TV+'ın Gawker Media hakkında dizi geliştirmenin ilk aşamalarında olduğu bildirilmişti. Ancak şimdi ise The New York Times, Apple TV+'ın CEO Tim Cook projeden haberdar olduktan sonra bu gösteriyi iptal ettiğini açıkladı.

Scraper olarak adlandırılacak olan Scraper adlı dizi, iki eski Gawker personeli, Max Read ve Cord Jefferson tarafından tasarlandı. Hatta Apple, iki eski Gawker editörünü, Emma Carmichael ve Leah Beckmann'ı yazar olarak işe aldı ve dizinin birkaç bölümünü tamamladı.

Gawker Media ve Apple, geçmişte birkaç kez karşı karşıya gelmişti. 2010 yılında, Gawker çatısı altındaki Gizmodo, iPhone 4'ün barda unutulan prototipini ele geçirmiş ve görüntülerini sızdırmıştı. Apple'ın o dönemki CEO'su Steve Jobs, prototipi geri almak için neredeyse yalvarmış ve olay editörün evini polisin basmasıyla sonlanmıştı. Medya kuruluşu ayrıca, Apple CEO'sunun 2014'te yayınlanan eşitlik üzerine halka açık bir makalede yayınlanmasından altı yıl önce Cook'u gay olarak kamuya açıklayan hikayeler yayınladı.

The New York Times'ın haberi, Cook'un Apple TV+'ın Gawker odaklı bir dizi geliştirdiğini öğrendiğinde, projeyi tamamen yok etmek için çabucak harekete geçtiğini söylüyor. Zira Apple'ın markasına zarar verebilecek her türlü içerikten kaçındığı belirtiliyor. Bu kapsamda Tim Cook'un aşırı şiddet ve cinsellik içerdiği için Apple TV+'ın orijinal dizisi Vital Signs'ı da iptal ettirdiği bildiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.