Sina Afra'ya göre girişimcilerin 2021'de mutlaka göz önünde bulundurması gereken şey finansman

Sina Afra, "Bir trendin çok bariz yükselişte olduğunu gözlemliyorum. Bu da yapay zeka... " diye konuşuyor.
Sina Afra'ya göre girişimcilerin 2021'de mutlaka göz önünde bulundurması gereken şey finansman

Türkiye’de dijital girişimci dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Sina Afra, 2020 siyah kuğunun yılıydı. "Çünkü beklemediğimiz, ummadığımız, tahmin edemediğimiz çok şey oldu. Yeni normal kelimesiyle tanıştık" diye konuşan Sina Afra, 10 senede yöneticilerin yapamadığı bir dijital dönüşümü Covid-19 virüsü bir kaç ayda başardığını anlatıyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Demek ki bazı alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz için dışarıdan bazı dokunuşlar olması gerekiyormuş. 2020 benim kendi şirketlerim açısından ve Girişimcilik Vakfı açısından çok güzel geçti. Teknoloji şirketlerinde geçen seneye nazaran yüzde 300 büyüme hızları gördük. Vakıf tarafında 114 bin genç fellow olarak vakfa katılmak için başvurdu."

Yapay zeka yükselişe geçecek!

Öncelikle her sene beş trend söyleyebilse, dünyanın en mutlu insanı olacağını (gülüyor) söyleyen Afra, "Ama bir trendin çok bariz yükselişte olduğunu gözlemliyorum. Bu da Yapay zeka... Onunla ilişkili Big Data, Machine Learning ve diğer konular..."

Sina Afra, 2021'de girişimcilerin mutlaka bunları göz önünde bulundurması gereken en önemli şeyin finansman olduğuna inanıyor ve konuyla ilgili sözlerine şöyle devam ediyor: "Finansmana erişim, nakit yönetimi ve doğrular yatırımcıları bulmak. Onun dışında markalaşma bir başka ana konu. Ve doğru ekip arkadaşlarınızı bulmak ve tutmak."

Afra, aşıyla beraber öncelikle 2020 senesinin acısını çıkartacağını düşünüyor ve bununla ne kastettiğini şöyle açıklıyor: "Bir mekanda arkadaşlarla oturmak, sarılmak, derin nefes alırken keyif almak gibi. Ondan sonrasını hep beraber göreceğiz ama bir virüsün dünyaya ve hayatımıza etkisi o kadar muazzam oldu ki, bundan sonra nükleer silahlara nasıl kısıtlayıcı yaklaşıyorsak, biyolojik silah olarak kullanılacak virüslere de aynı şekilde yaklaşmamız gerekecek."

2020'de en sevdiği dizi

Afra'nın dizi olarak en beğendiği şey Ted Lasso... "Son senelerde seyrettiğim en eğlenceli dizi olduğundan favorim" diyerek neden severek izlediğini açıklıyor. Kitap olarak ise Edward Snowden’ın “Permanent Record”. Çünkü diyor ve ekiliyor: "Çalıştığı kuruma ve ülkesini zarar verme uğruna bildiklerini neden paylaştığını merak ettiğimden okumuştum. Kitapta kendini çok iyi açıklıyor."

Serinin diğer söyleşilerine buradan ulaşabilirsiniz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.