İnsanları tamamen değiştiren makineler inşa etmek yerine, insanların yeteneklerini güçlendirmek için kullanabilecekleri donanımlar geliştiren German Bionic, Samsung Catalyst Fund liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunu yöneten bir diğer şirket ise, Türk asıllı Alman girişimciler Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in son dönemde adını sıkça duyduğumuz girişimi BioNtech'in orijinal destekçilerinden, Alman yatırımcı MIG AG oldu.
Özellikle endüstriyel ve fiziksel uygulamalara yönelik dış iskeletler tasarlayan German Bionic, ürettiği Cray X robotunu "endüstriyel kullanım için dünyanın ilk bağlı dış iskeleti" olarak tanımlıyor. Cray X, insanların ağır nesneleri kaldırmasına ve bunlarla çalışmasına yardımcı olmak için daha fazla güç, hassasiyet ve güvenlik sunuyor.
German Bionic, Cray X'i öncelikle kaldırma hareketlerini güçlendirmeyi ve kullanıcıyı yaralanmalara neden olabilecek hareketlerden korumayı amaçlayan "kendi kendine öğrenen bir güç giysisi" olarak tanımlıyor. Cray X ürünü, öncelikli olarak hem fabrikalarda hem de depoda çalışan kişiler için tasarlanıyor. Şirket, müşteri listesini açıklamasa da büyük bir lojistik oyuncusu, endüstriyel üreticiler ve altyapı merkezlerinin müşterileri arasında yer aldığını belirtiyor.
İnsanlar gelecek nesil endüstriyel işten bahsettiklerinde, genellikle daha fazla otomasyona ve üretimin farklı aşamalarında insanların yerini alacak robotların yükselişine odaklanılıyor. Ancak bazı robotik teknoloji uzmanları, başka bir fikir üzerinde duruyorlar ve şimdiki teknolojinin insanlardan daha iyi robotları ortaya çıkarmaya yetmeyeceğini söylüyorlar. Aynı zamanda insanları geliştirmeye odaklanacak donanımlarının önemli olduğunu belirtiyorlar. Bu noktada German Bionic'in ürettiği donanım ciddi anlamda dikkat çekiyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap