Airbnb, 3 büyük otel zincirinden daha değerli hale geldi

Airbnb'nin hisseleri perşembe günü, halka açık piyasa başlangıcında yükseldi ve şirket günü hisse başına 144,71 dolardan kapadı.
Airbnb, 3 büyük otel zincirinden daha değerli hale geldi

Airbnb'nin hisseleri perşembe günü, halka açık piyasa başlangıcında yükseldi ve şirket günü hisse başına 144,71 dolardan kapadı. Bu da hisse başına 68 dolar olan ilk arzının iki katından fazlası anlamına geliyor.

Bu fiyat aynı zamanda kiralama devine yaklaşık 86,5 milyar dolarlık değerleme sağlıyor. Üstelik şirketi, perşembe günü piyasalar kapandığında toplam değerleri 84,1 milyar dolar olan global olarak en büyük üç otel zincirinden, yani Hilton Worldwide Holdings, Marriott International ve Intercontinental Hotels Group'tan değerli hale getiriyor. 

Airbnb, online seyahat acenteleri veya OTA'ler arasındaki en büyük rakibini de geride bıraktı; Booking.com perşembe gününü 86,2 milyar dolardan kapadı. Airbnb'nin değerlemesi bu yıl ciddi şekilde dalgalanmalar yaşadı. Covid-19 salgını nedeniyle 31 milyar dolardan 18 milyar dolara düşerek şirketi çalışanlarının yüzde 25'ini işten çıkarmaya; borç ve öz sermaye finansmanında 2 milyar dolardan fazla yatırım almaya zorladı. Dolayısıyla halka arz konusunda da şirketin ne yapacağı merak konusu olmuştu.

Ancak, bu ayın başlarında halka arz edildiğini kamuya açıkladı. Şirket, başlangıçta 3,5 milyar doları artırmayı umduğunda ve 219,3 milyon dolarlık sürpriz üçüncü çeyrek karını açıkladıktan sonra, Airbnb'nin hisseleri 165 dolara kadar yükseldi, bu da 68 dolarlık başlangıç ​​fiyatının kabaca yüzde 143'ü anlamına geliyor. 

Airbnb'nin yanı sıra çarşamba günü DoorDash ve C3.ai da sırasıyla yüzde 78 ve yüzde 174'lük önemli kazançlar bildirdi. Eylül ayında ise Snowflake, tarihteki en büyük yazılım teknolojisi halka arzını yüzde 258'lik bir artışla tamamladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.