Robinhood, gelecek yılki halka arzını yönetmesi için Goldman Sachs ile anlaştı

Reuters'in haberine göre hisse senedi alım satım uygulaması Robinhood, Goldman Sachs ile gelecek yılki halka arzını yönetmesi için anlaştı.
Robinhood, gelecek yılki halka arzını yönetmesi için Goldman Sachs ile anlaştı

Reuters'in haberine göre hisse senedi alım satım uygulaması Robinhood, Goldman Sachs ile gelecek yılki halka arzını yönetmesi için anlaştı. Reuters'e göre teklif, fintech şirketine 20 milyar dolardan fazla değer verebilir. İki şirket de konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Bloomberg'ün bu ayın başlarında bildirdiğine göre Robinhood, en son eylül ayındaki yatırım turunun ardından 11,7 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı. Şirket yakın zamanda, 2021 yılının ilk çeyreğindeki muhtemel halka arz için potansiyel bankacılarla görüşmeye başladı. Ancak Robinhood'un halka arz planları aslında yeni değil. 2018 yılında, Robinhood eş CEO'su Baiju Bhatt, şirketin nihai bir halka arz planı olduğunu söylemişti. Ancak Robinhood, kasım ayında Bhatt'ın eş CEO görevinden istifa ettiğini ve şirketin yönetim kurulunda görev yapmaya devam edeceğini söyledi.

PitchBook'a göre Robinhood'ın yatırımcıları arasında Andreessen Horowitz, D1 Partners, Google'ın girişim kolu GV, Index Ventures, Kleiner Perkins ve Sequoia bulunuyor.

Özellikle Y kuşağı arasında komisyonsuz hisse senedi ticaretini yaygınlaştırmaya yardımcı olan Robinhood'un şu anda yaklaşık 13 milyon kullanıcısı var.

Robinhood, bir süre önce federal düzenleyiciler tarafından incelemeye alındı. Şirket, 2019'da çek ve tasarruf ürünlerini piyasaya sürdü ve bunları çok yüksek faiz oranlarına sahip tamamen sigortalı hesaplar olarak öne çıkardı. Ancak bu noktada bazı sıkıntılar yaşadı. Robinhood son olarak, yüksek oranlı anlaşmaları düzgün bir şekilde ifşa etmedeki iddia edilen başarısızlıklara ilişkin bir soruşturmada SEC tarafından hedef alındı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.