Netflix'ten ebeveynlere özel iki yenilik: Çocuk Aktivite Raporu ve Aile Profili

Dünyanın en popüler dijital yayıncılık platformu Netflix, ebeveynlerin çocuklarının ne izlediğini daha iyi anlaması ve çocukların kendilerine uygun içerikleri izlemesi için bir dizi yeni özellik sunuyor.
Netflix'ten ebeveynlere özel iki yenilik: Çocuk Aktivite Raporu ve Aile Profili

https://

Dünyanın en popüler dijital yayıncılık platformu Netflix, ebeveynlerin çocuklarının ne izlediğini daha iyi anlaması ve çocukların kendilerine uygun içerikleri izlemesi için bir dizi yeni özellik sunuyor. Bu özelliklerden ilki, Çocuk Aktivite Raporu olarak adlandırılıyor ve çocukların en çok ne tür programları izledikleri, en sevdikleri karakterin kim olduğu ve ilgi alanlarına göre yeni önerileri içeriyor.

Çocuk hesapları etkin olan müşterilere gönderilen e-postalar, bu hafta sonu gönderilmeye başlandı ve raporlar bu e-postalara dahil edildi. Raporda ayrıca çocuklar için günün şakası, Netflix karakterleri ve şovlarına dayalı boyama sayfaları gibi içerikler ve en sevdikleri şov veya karaktere göre sorular hazırlandı. Netflix'in çocuklar ve aileler için ürün inovasyon ekibini yöneten Michelle Parsons, ebeveynlerin ne izlediklerini daha kapsamlı bir şekilde anlayarak çocuklarıyla daha iyi bağlantı kurabileceklerini umduğunu söylüyor. 

Yeni çocuk raporunun yanı sıra Netflix, Aile Profili ayarı için global bir test başlatıyor. Normal profillerin veya çocuklara özel profillerin aksine, aile profilleri, insanların aile dostu olarak seçebileceği TV şovları ve filmleri barındıracak ve bunların hepsi tek bir profilde görünecek.

Netflix hesapları, bireysel ilgi alanlarına göre tasarlandı. Algoritma, insanların neye ilgi duyduğunu öğreniyor ve buna göre programlar öneriyor. Aile Profili ise daha sonra önceliklendirilen ve bu bireysel ilgi alanlarına göre önerilen bir dizi farklı başlık getirmek için derecelendirmeler kullanacak. Hem aile profilleri hem de çocuk aktivite raporları global bir testin parçası olarak belirli pazarlarda bugün kullanıma sunuldu. 

Netflix'in bu testi global bir test olduğu için Türkiye de gruba dahil. Konuyla ilgili Netflix sözcüsünün açıklaması ise şu şekilde:

Her yaştan üyeler için her zaman Netflix deneyimini iyileştirmenin yeni yollarını arıyoruz. Üyelere programları birlikte izleyebilecekleri bir aile profili sağlama testi en son örnek. Bu testleri farklı ülkelerde ve farklı dönemler için yapıyoruz ve yalnızca insanlar bunları yararlı bulursa geniş çapta kullanılabilir hale getiriyoruz.

Özetle; bu özelliklerin yayına alınıp alınmayacağı testlerin sonucunda belli olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.