imece'nin "Eşitsizliklerin Azaltılması" temalı 3. destek programını kazanan girişimleri geçtiğimiz Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise imece’nin yeni programı imece impact’e katılacak olan girişimler belli oldu.
ATÖLYE, S360 ve Zorlu Holding’in kurucu ortakları arasında yer aldığı sosyal inovasyon platformu imece'nin, imece impact programına Türkiye’nin 13 şehrinden 90 ayrı başvuru geldi. Yapılan başvuruların ardından ise 7 girişim imece impact’e katılmaya hak kazandı.
Paylaşılan bilgilere göre başvuru gerçekleştiren girişimlerden 28’i döngüsel ekonomiye odaklanırken, 27’si nitelikli eğitim, 16’sı sanayi, yenilikçilik ve altyapı, 11’i toplumsal cinsiyet eşitliği ve 8’i ise sağlık ve kaliteli yaşam alanlarına yönelik çalışıyor. Başvuruların geldiği şehirler ise Ankara, Aydın, Bursa, Çanakkale, Edirne, Elazığ, İstanbul, İzmir, İznik, Konya, Muğla, Samsun ve Trabzon.
imece impact programına katılmaya hak kazanan 7 girişim
AnadOlive (Döngüsel Ekonomi)
Sıfır atık felsefesiyle hareket eden AnadOlive, zeytin sektörünün en büyük problemlerinden olan proses atıklarına çözüm getiriyor. Yağı alındıktan sonra kurutulan, yapısı ve doğallığı bozulmadan konsantre hale getirilen zeytini, ‘‘Toz Zeytin’’ formunda, baharat olarak sunuyor.
BPREG Natural Fiber Composites (Döngüsel Ekonomi)
Cam, karbon gibi sentetik malzemelerden üretilen kompozitlere alternatif sunan B-PREG, bu amaçla keten, kenevir gibi lif bitkilerinden hafif, yüksek mekanik performansa sahip, çevreye etkisi düşük ileri kompozit malzemeler geliştiriyor.
Kodris (Nitelikli Eğitim)
7–16 yaş arasındaki çocuklara kodlama öğretmeyi amaçlayan Kodris, bir yandan bu yaş grubunda eleştirel düşünme, algoritma kurma becerileri ve yaratıcılığı artırırken diğer yandan kodlamaya yeni başlayanlar için en çok tercih edilen programlama dili Python’u öğretiyor.
Laska (Döngüsel Ekonomi)
Çevre dostu üretim ve döngüsel ekonomi politikalarıyla iş modelini kuran Laska, patentli teknolojisi ile atık lastiklerin ileri dönüşümünü yapıyor. Atık lastiklerden biyoyakıt ve karbon siyahı gibi katma değeri yüksek ve temiz ürünler elde ediyor.
Manibux (Nitelikli Eğitim)
Finansal okuryazarlık becerisi kazandıran Manibux, 8–18 yaş arasındaki çocuklara ve ailelerine harçlık yönetimi için ön-ödemeli kart ve bunun takibi için uygulama sunuyor. Harçlık verme ve harçlığını güvenli harcama ya da biriktirebilme ile ilgili sorunlara çözüm sağlıyor.
The Academys (Nitelikli Eğitim)
E-spor eğitimleri veren The Academys, oyun sektörüne yön verecek ve değer katacak kalifiye insanlar yetiştirmeyi hedefliyor. Spikerlik eğitimi, içerik üreticileri yetiştirilmesi, marka değerleri oluşturulması ve yükseltilmesi, prodüksiyon ve reji üzerine çalışmalar yürütüyor.
Tospaa (Nitelikli Eğitim)
Kodlama eğitiminin yaygınlaşmasına odaklanan Tospaa, kodlama mantığının kavranmasına yönelik somut materyal eksikliğini gideriyor. Başta bilgisayar sınıfı olmayan okullar olmak üzere öğrenciler, öğretmenler ve ailelerin kullanımı için kutu oyunu gibi araçlar tasarlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap