imece'nin "Eşitsizliklerin Azaltılması" temalı 3. destek programını kazanan girişimler

imece'nin 3. Destek Programı kapsamında düzenlenen kuluçka programına katılmaya hak kazanan takımlar bugün gerçekleştirilen bir etkinlikle birlikte belli oldu.
imece'nin

Zorlu Holding’in ana partnerliğinde ve İTÜ Çekirdek’in stratejik partnerliğinde gerçekleştirilen imece’nin ‘Eşitsizliklerin Azaltılması’ temalı 3. Destek Programı kapsamında düzenlenen kuluçka programına katılmaya hak kazanan takımlar bugün gerçekleştirilen bir etkinlikle birlikte belli oldu.

30 Nisan tarihinde başvuruları açılan imece’nin 3.Destek Programı’na 37’si engellilere, 25’i mültecilere, 98’i dezavantajlılık yaşayan diğer gruplara odaklanan toplamda 160 proje başvurdu. 

Aralarında Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Samsun, Şanlıurfa ve Şırnak’ın bulunduğu Türkiye’nin 19 şehrinden gelen başvurular; erişilebilirlik, kodlama, oyun becerileri, çocuk, yaşlılık, toplumsal cinsiyet, kariyer imkanları, teknoloji, tarım, çevre, gıda üretimi ve paylaşım ekonomisi gibi alanlarda sosyal girişimcilik odaklı yenilikçi çözüm önerileri içeriyordu.

Yapılan başvurular arasından seçilen 18 sosyal girişim, 5-7 Temmuz’da etki modellemeden iş geliştirmeye farklı konularda mentorluk ve eğitim aldıkları üç günlük bootcamp sürecinden geçti. Bu girişimlerden 7’si ise 3 takımın seçileceği jüri gününde projelerini sunma fırsatı elde ettiler.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda seçilen 3 takım, imece ve İTÜ Çekirdek ortaklığındaki kuluçka programına katılmaya hak kazandı. Seçilen girişimlere Zorlu Holding tarafından 60 bin TL değerinde hibe, İTÜ Çekirdek'te çalışma alanı, İTÜ Çekirdek'ten girişimcilik eğitimi, imece'den sosyal etki eğitimi, 3 ay boyunca kapsamlı mentorluk, yerel ve global ağlara, faydalanıcılara ve müşterilere erişim imkânları sunulacak.

imece'nin 3. Destek Programı kapsamında düzenlenen kuluçka programına ROOT (Birlikte), BlindLook ve Ecording girişimleri katılmaya hak kazandı. 

ROOT (Birlikte): Arapça ve Türkçe tasarlanan oyun, çocukların birbirlerini ve kültürlerini daha yakından tanıyarak kaynaşmalarını, empati ve diyalog kurmalarını ve sosyal yönlerinin güçlenmesini sağlıyor. Birleşmiş Milletler tarafından sürdürülebilir kalkınma için ilan edilen 17 Küresel Hedeften "Eşitsizliklerin Azaltılması" ve "Nitelikli Eğitim" hedefleri doğrultusunda çalışmalar yürütüyor.

BlindLook: Yemek yemenin önemli bir sosyalleşme aracı olduğu Türkiye’de restoranları ve menüleri görme engelliler için erişilebilir kılıyor. Girişim, engelli bireylerin yemek deneyimlerindeki bağımlılığı ortadan kaldırmayı, çevrelerindeki restoranlardan haberdar olmalarını, sosyal hayata katılımı artırmayı amaçlıyor.

Ecording: Kırsal bölgelerde kadınların hazırladıkları tohum toplarını drone ile fırlatıp, ulaşılması zor alanları ağaçlandıran girişim, iklim değişikliği ve kadın istihdamı konularına aynı anda çözüm geliştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.